Mobilabonnementer i Danmark

I Danmark findes der en mere end 20 forskellige mobilselskaber, og alle med et stort udvalg af diverse abonnements typer. Dette er alt for mange selskaber til et land på størrelse med Danmark, og det har resulteret i et marked med hård konkurrence om kunderne, hvilket kan komme dig til gode som forbruger, men man skal dog gøre sit forarbejde grundigt inden man går på jagt efter det billigste mobilabonnement som matcher dit behov.

Umiddelbart burde det være let at finde frem til et billigt mobilabonnement, men et faktum er, at 95 % af os danskere har et mobilabonnement, som er for dyrt i forhold til hvad de ellers kan finde på markedet. Grunden hertil skal findes i, at der tidligere har været en masse skjulte gebyrer, men det er der efterhånden blevet strammet op omkring, og i dag er problemet generelt, at folk vælger en pakkeløsning med alt for meget data og taletid inkluderet. I mange af de helt store pakker betaler man for så meget data, at man nærmest ikke kan nå at bruge det, selvom man er en hardcore bruger af streamingydelser som tv og musik på mobilen.

Vores råd

  1. Find frem til hvad dit behov er for data, taletid, SMS og MMS. Hvis du ikke har noget klart billede af dette, så tage et kig på den seneste mobilregning fra dit teleselskab, og hvis du har en smartphone så kan du ofte finde dit forbrug på den.
  2. Benyt en online prissammenligningstjeneste såsom Mobilabonnementerne.dk til at finde frem til de billigste abonnementer som matcher dine behov.
  3. Når du har fundet frem til hvilke mobilabonnementer som virker interessante, så skal du sikre dig, at der er dækning hos det pågældende selskaber i netop de områder du hovedsageligt skal bruge din mobiltelefon.
  4. Sidste overvejelse du bør gøre den omhandler serviceniveauet, har du brug for at kunne gå ind i en fysisk butik, eller er det fint at du selv skal ordne alting online. Hvis man ønsker meget service, så vil prisen hos det pågældende selskab ofte være lidt dyrere, men hvis det er et behov man har, så kan de penge være givet godt ud.

Kort sagt kan man sige at det billigste mobilabonnement for dig, det er det der passer dit forbrugsmønster. Hvis du gennemgår ovenstående fire punkter, så kan du hurtigt spore dig ind på, om du har brug for en pakkeløsning eller et abonnement der er forbrugsafregnet. Hvis du vælger sidstnævnte, så skal du være opmærksom på hvor høj opkaldsafgiften er, samt om der er en månedlig afgift for at have abonnementet.