Sådan sparer du penge på de dyre printerpatroner

Printerpatroner – ikke ligefrem et særlig spændende emne og derfor bliver mange da også overraskede over hvor dyrt det egentlig er at skulle købe nye. Det er nemlig en bevidst strategi fra printer producenternes side – man vælger at sælge printeren meget billigt, ofte med tæt på ingen profit eller endda med underskud, men tilgengæld tager man sig så godt betalt, rigtig godt betalt for printerpatronerne. Det gør det ikke bedre at de fleste printere selvfølgelig kun kan bruge patroner fra printerproducenten selv og ikke standard patroner. I denne artikel får du et par gode råd til at spare på de dyre dråber/tonere:

Print sort hvid og ikke farve

Farveprint bruger meget mere toner end almindelig sort hvid og er i mange tilfælde overflødigt. Fx har du næppe brug for farve når du bare skal printe noget ud fra nettet. Men hvis din printer er sat til farve så vil du få dette som standard. Vil du undgå dette skal du gå ind i Kontrolpanel og Printerindstillinger og ændre standardopsætningen til sort-hvid.

Brug kladde kvalitet som standard

Det meste du printer behøver ikke at være i høj kvalitet. Fx behøver en udskrift af netbanken ikke at have fuld opløsning. Du kan ændre opsætningen af kvaliteten under printerindstillinger og bruge Kladde kvalitet til alt det almindelige brug og så kun printe med høj kvalitet når det er noget som andre skal læse.

Print færre sider

Det er nemt men alligevel ikke smart bare at trykke print. I stedet for bør du markere det du reelt skal bruge og eventuelt klippe det over i Word før du printer, så undgår du nemlig at printe mere end du skal bruge.

Brug kopitonere

Hos nogle webshops med printerpatroner som fx Billigtoner.dk kan du købe uoriginale tonere til de kendte mærker. Det vil sige tonere som ikke er udgivet af producenten eller som måske heller ikke har licens til det, men hvor toneren alligevel passer til printeren. Det siger sig selv at dette er væsentlig billigere, da toner producenten ikke skal tjene den tabte fortjeneste på en printer ind. Hver dog meget opmærksom på om din garanti brydes hvis du bruger uoriginale tonere. Men har du en ældre printer, så er der ofte gode penge at spare på at købe disse uoriginale tonere og næsten ingen risiko.

Blækpatroner behøver altså ikke ruinere dig. Hvis du bruger de ovenstående råd, så får du råd til mere og kan printe flere sider!