5 Tips for det rigtige LinkedIn profil billede

5 tips til et godt profilbillede

For at øge interessen for din profil, er det vigtigt at have det rigtige billede. Ordsproget lyde at et billede siger mere end 1000 ord, så brug derfor lidt tid og penge på det rigtige billede. Du skulle jo gerne virke attraktiv over for arbejdsgiver, kunder og samarbejdspartner

1. Vigtigst, med et billede der ligner

Har du nogensinde oplevet, at have undersøgt personen du skal mødes med, og at han så slet ikke ligner ham på billedet? – Den hjerne forarbejder processen og du kan begynde at tvivle om han eller hun er troværdig. Har du skiftet hårfarve, anlagt skæg eller begyndt at bruge briller, kan du se meget anderledes ud end før. Derfor, skal du være sikker på at du har et nyere billede som er up-to dage (1-2 år gammelt).

2. Vælg den rigtige udtryk

Er du erhvervsmand, er det en god ide at udvise seriøsitet og imødekommenhed, er du behandler skal du udstråle tryghed og kompetence. Er du kunster kan du tillade dig at eksperimentere. En professionel fotograf kan hjælpe dig med det rigtige udtryk.

3. Sikre dig den rigtige beskæring og at du fylder 60% af billedet

Sørg for at billedet bliver taget i et aspekt hvor det efterfølgende kan beskæres 1×1, sørg for at du ikke har hvide eller sorte kanter, fordi det billede ikke er taget i det rigtige format.

Ligeledes er det vigtigt at man kan se dig klart og tydeligt. Et billede hvor du står på toppen af en bakke, viser ikke meget af hvem du er.

4. Find den rigtige beklædning

Det er vigtig at have den rigtig beklædning – igen kan det deles op efter profession. Men er du inden for erhvervslivet, er det en rigtig god ide med neutral ensfarvet tøj. Pas på du ikke bliver overdress eller underdress, iht. din profession. Find noget tøj som du vil tage på, når du er på arbejde.

5. Valg af baggrund

Her ses det tit om man selv har været i gang med at fotografere eller om det er en professionel fotograf der har taget dit portrætbillede. En helt neutral eller sløret baggrund giver ro til billedet. Hvis man kan se for mange genstande / farver i baggrunden kan øjet blive forvirret og miste fokus. – Og fokus skulle jo gerne være på dig.

Med denne guide, er du nu klædt på til at få taget et nyt og professionelt billede til din profil.