Sådan beholder du værdien i dit netværk

Det har været længe kendt at den bedste markedsføring er mund til mund metoden. I dag har det fået et fint navn ”referral network”. Står du og skal købe noget, er det temmelig sandsynligt at du vil købe det i dit netværk eller hos dem du får anbefalet hos dine bekendte. Det kan endda tænkes at du er villig til at give mere for varen hvis du har fået sælgeren anbefalet.

Derfor kan det også være en god idé at holde sit netværk sharp, således du er top of mind hos personerne i dit netværk. Hvis du kan få folk i dit netværk til at anbefale dig til venner og kollegaer, så er du rigtig godt undervejs. Der er mange der allerede har luret dette, og derfor findes der et hav af konstituerede netværks grupper. Det kan både være sportsklubber der har diverse erhvervs klubber, men der findes også decideret foreninger der lavet kun med det fordel at medlemmerne kan netværke.

Undervejs i livet møder vi en masse mennesker som kan være rigtig gode at holde i vores netværk. Men hvis ikke man holder kontakten ved lige, så kan der være nogen der går i glemmebogen undervejs. Måske er vi forbundet på Linked-in eller Fasebook. Men det er ikke nødvendigvis tilstrækkelig til at de husker dig og vil anbefale dig hvis en af deres venner eller bekendte mangler en som dig. Hvis man skal pleje sit netværk og holde det skarpt, så kræver det at man sørger for at være øverst i erindringen hos personerne i netværket.

Derfor bør du sætte dig ned og overveje hvem du har i dit netværk, og hvem du måske bør sørge for der ikke ryger ud af erindringen. Ikke alle personer er lige vigtige i forhold til hvad du ønsker at bruge dit netværk til. Men dem som er vigtige for dig, bør du måske gøre noget ved. Du kan formentlig ikke lave din liste på én gang. Ligesom du er langt ude i erindringen hos andre personer, så er der også personer som du ikke lige husker med det samme. Men start din liste, og vend tilbage til den efterhånden som du kommer i tanke om folk du ønsker på din liste.

Efter noget tid kan du sætte listen i orden efter hvornår du sidst har været i kontakt med vedkommende. Hvis det er meget længe siden du sidst har været i kontakt med dem, er det måske på tide at gøre noget ved det. Brug 15 minutter og give dem et kald. Sig til dem at du lige kom i tanke om dem, og havde lyst til at høre hvad de arbejder med for tiden. Alle oplysningerne noteres på personen, og til slut flytter du vedkommende til bunden af listen. Efterhånden som du arbejder dig ned i listen, vil du komme frem til vedkommende igen. Måske går der et halvt eller helt år før du kontakter dem igen. Men alle kan lide at blive husket, og vedkommende vil sikkert blive glad for en hilsen fra dig en gang imellem. Men sørg for at det ikke bliver en plage for dem. Lad dem fortælle dig hvad de har lyst til, og hold dem ikke unødig på telefonen hvis du kan mærke at de ikke er dedikeret til samtalen.

Alt dette kan du sagtens administrere i et Excel ark. Men hvis du ønsker et system der kan hjælpe dig med at organisere dette arbejde, så kan du med fordel bruge netOnWork.com. Det er helt gratis, og indeholder de basale funktioner til at vedligeholde dit netværk.

 

God fornøjelse med dit netværks arbejde