Advokathjælp – hvad kan jeg få juridisk rådgivning til?

Rigtig mange danskere ved ikke, hvem de skal henvende sig til, når de har juridiske problemer, og rigtig mange tror fejlagtigt, at de bliver ruineret, lige så snart de ringer en advokat op. I denne artikel vil vi forsøge at kortlægge, hvornår man bør kontakte en advokat, hvad en advokat kan være behjælpelig med, hvor meget juridisk hjælp koster etc.

Advokatbistand
Statistisk set befinder langt de fleste danskere sig på et eller andet tidspunkt i deres liv i en situation, hvor det er nødvendigt at modtage advokatbistand. Her er det nødvendigt at have en erfaren advokat, man er tryg ved og kan stole på.

Hvornår har man så brug for en advokat?

Skilsmisse
Ifølge Danmarks Statistik ender ca. 40 % af de danske ægteskaber i skilsmisse, og meget tyder på, at denne procentsats vil stige løbende over de næste 50 år. Ægteskab er ikke længere, hvad det var engang, og det er blevet mere almindeligt at blive skilt, hvis man ikke længere ønsker at være gift. Her kan det være nødvendigt at kontakte en advokat, da der er mange ting, der påvirkes af en skilsmisse.

Grunde til at kontakte en advokat i forbindelse med en skilsmisse:

  • Har ægteparret fælles børn, skal der indgås en aftale vedrørende forældremyndighed, samvær og bopælsadresse.
  • Der skal indgås aftale om ægtefællebidrag og børnebidrag.
  • Der skal indgås aftale om den fælles ejendom.
  • Aftaler om pensioner og forsikringer skal indgås.
  • Der skal indgås aftale om bodelingen, herunder fast ejendom, ejendele, selvstændig virksomhed etc.

Generationsskifte
Flere og flere danskere tager det store spring og bliver selvstændige, men på et eller andet tidspunkt bliver man for gammel til at drive den selvstændige virksomhed, eller lysten forsvinder måske. Her kan det være nødvendigt at have en advokat med erfaring i generationsskifte på sagen.

Generationsskifte betyder, at den pågældende virksomhed helt eller delvist overdrages til en anden person. Det kan være til et familiemedlem, en medarbejder eller en helt udefrakommende person, og i den forbindelse er der rigtig mange ting, der skal være på plads, og med hjælp fra en kyndig advokat er man sikker på, at overdragelsen foretages efter de gældende regler.

Valg af selskabsform
Apropos virksomhedsoverdragelse, så kan en advokat også være behjælpelig, når man starter et firma op fra bunden af. Hvilken selskabsform skal man vælge? Det kan være meget uoverskueligt på egen hånd at finde ud af, om det bedst kan betale sig at starte et A/S, ApS, K/S eller I/S, og her kan du med fordel drage nytte af advokatens ekspertise på dette område.

Køb af fast ejendom
Overvejer man at købe fast ejendom, er det en rigtig god ide at sætte en advokat på sagen. Advokaten kan hjælpe med at gennemgå og forklare de vigtige papirer, der skal læses og underskrives i forbindelse med et sådant køb. På den måde kan du være helt tryg ved dit nye køb af ejendom.

Dødsfald
Døden er en uundgåelig del af livet, men samtidig er det nok den situation, vi mennesker er mindst forberedte på. Det er som regel ved dødsfald, de nærmeste har rigtig mange ting at skulle ordne og tage højde for samtidig med, at de er i stor sorg.
Gør dine efterladte en tjeneste og sørg for, at de skal ordne så lidt som muligt, når det engang er din tid til at forlade denne jord. Få hjælp fra en advokat til at udarbejde et testamente, så dine nærmeste ikke ender med at blive uvenner over, hvem der skal arve hvad. Tro det eller ej, men det splitter faktisk mange familier ad.

Erstatning
Har nogen forvoldt dig eller dine ejendele skade, enten fysisk eller økonomisk, er du som udgangspunkt berettiget til erstatning. Når det kommer til erstatningsret, er det altafgørende for resultatet at have en dygtig og erfaren advokat med på sidelinjen. Der er nemlig rigtig meget, der skal tages højde for, og der er ikke mindst mange forskellige personer og forvaltninger inde over erstatningssager.

Juridisk rådgivning hos advokatfirmaet Ret&Råd
Har man juridiske spørgsmål, er den bedste løsning at kontakte en kompetent og erfaren advokat. Ret&Råd er Danmarks største advokatnetværk med lokale advokater fordelt over hele landet, så uanset hvor du bor henne, kan du altid finde en advokat, der befinder sig i dit nærområde.