Begravelse og bisættelse – lær mere omkring bisættelse og begravelse her

Begravelse og bisættelse er to nært beslægtede arrangementer. Lær mere her om forskellen mellem begravelse og bisættelse, og hvordan du sikrer, at de afvikles bedst muligt.

Står du for at skulle arrangere en begravelse eller en bisættelse, men vil du gerne lære lidt mere om, hvad det indebærer? I så fald, så læs mere her i dette informative indlæg, hvor vi vil forklare forskellen mellem begravelser og bisættelser og give gode råd om, hvordan du kan bruge en bedemand til at sikre dig, at arrangementet forløber så gnidningsfrit som muligt.

Hvad er forskellen mellem begravelse og bisættelse?
Noget som mange folk er forvirrede omkring er forskellen mellem en begravelse og en bisættelse. Imidlertid er forskellen ganske simpel.

Den primære forskel er her, at under begravelser så vil afdøde begraves i en kiste. Omvendt vil afdøde i forbindelse med bisættelser blive brændt, hvorefter afdødes aske begraves på gravstedet i en urne.

Derudover foregår begravelser typisk i en kirke, mens at bisættelser typisk foregår i et kapel. Langt størsteparten af danskerne vælger i dag at blive bisat frem for begravet. Så frem at afdøde ikke afgav noget ønske om, hvorvidt han ville begraves eller bisættes, så er det en beslutning, som tages af den nærmeste familie.

Hvad koster en begravelse og en bisættelse?
Prisen på begravelse og bisættelse kan naturligvis svinge fra situation til situation. Hvad prisen nøjagtig bliver kan her svinge afhængig af, hvor dyr kisten, urnen, gravstedet, gravstenen, rustvognen og bedemandshonoraret er.

Typisk, så vil prisen på begravelser og bisættelser dog som regel ligge på omkring 10.000 kroner, plus eller minus et par tusind kroner. Dog kan begravelsen også koste betragteligt mere end dette niveau, hvis kiste, gravsten og lignende udgifter er i den mere eksklusive ende af skalaen.

Få hjælp af en bedemand
I forbindelse med begravelser eller bisætter, så er det altid en god ide at hyre en bedemand. En bedemand kan i denne forbindelse for det første hjælpe med at underrette de offentlige myndigheder omkring dødsfaldet.

Derudover kan bedemanden hjælpe med at arrangere alle de små og store opgaver, som er en del af ethvert begravelsesarrangement. Samtidig så er bedemandshonoraret ofte på et meget rimeligt prisniveau, hvilket gør, at det tit er den rigtige løsning for pårørende, som ikke har energi til at håndtere en masse praktiske opgaver i sorgens stund.