Bent Fabricius-Bjerres Matador

Danmark har produceret virkelig mange film igennem tiderne. Mange af dem i meget høj kvalitet.

Også TV serier er det blevet til. I nyere tid er det f.eks. blevet til tv-serien Krøniken, som beskriver Danmarks udvikling fra 50’erne og op. Krøniken bygger stort set videre, hvor en af Danmarks største TV succeser slipper. Her taler vi om TV serien Matador.

Matador der starter i 1920’erne og fører os igennem krigsårene og ud på den anden side, mens vi følger livet i Korsbæk. Her bor familien Varnæs, Oberst Hackel og mange flere, og så kommer Mads Andersen Skjern til. Han får hurtigt opbygget en manufakturhandel der udkonkurrerer Damernes Magasin. Videre går det med konfektionsfabrik m.m. Hele tiden balancerende på kanten af loven, men han slipper igennem og bliver succesrig.

Musikken til TV serien bliver leveret af vor tids største danske film- og tv komponist, Bent Fabricius-Bjerre. Han komponerede Matador for klaver og tilsatte få blæseinstrumenter og succesen var fuldendt. Siden har Matador været blandt favoritterne i dansk TV og film musik.

Musikken er nu blevet arrangeret for marimbaorkester af Steffen Gregersen. Noderne er blevet udgivet på forlaget New Hits Publishing, som har sat noderne meget flot op.

Marimbaorkester noderne har følgende besætning: klokkespil, vibrafon, 3 marimba stemmer, basmarimba, elbas, pauker, percussion 1-2 og trommesæt.

Du kan finde Matador for marimbaorkester her.