Det skal du være opmærksom på, når du vælger forsvarsadvokat

Du vil altid få beskikket dig en forsvarsadvokat af Retten, når du skal indgå i en retssag som mistænkt i en sag – dette er din pligt. Men det betyder dog ikke, at det er en advokat som du er låst til, i den pågældende retssag. Alle personer har ret til frit at vælge deres egen forsvarer til deres sag, og de kan vælge blandt alle landets advokater. Overvej derfor dette, og find den advokat, som passer bedst til dig og din sag – da forsvarsadvokater arbejder meget forskelligt hver især. Herunder for du nogle værktøjer, som kan hjælpe dig med at finde en god forsvarsadvokat til netop din sag.

Læs om advokatfirmaet og advokaterne

Første skridt på din søgen efter en god forsvarsadvokat starter naturligvis med at du læser om det enkelte firma, samt de tilknyttet forsvarsadvokater – så du her danner dig et godt indtryk af advokatfirmaet og dens profil. Synes du ikke at indtrykket er særlig godt på det første advokatfirma, så er det bare videre til det næste, og i gang med at læse om dem – og så videre, indtil du finder den rigtige. Det er super vigtigt at din mavefornemmelse er med dig, når du skal vælge din forsvarsadvokat.

Tjek tidligere straffesager

En rigtig god ide, når du skal danne dig et godt indtryk af et forsvarsadvokatfirma er, at du tjekker hvilke tidligere straffesager de tidligere har gennemført. Her kan du danne dig et indtryk af hvor store sager de har været en del af, og hvordan resultat er udfaldet. En god fordel er, at du finder en advokat som har beskrevet en sag som ligger sig op ad den sag, som du skal til at gennemgå nu. De fleste forsvarsadvokater har beskrevet nogle af deres straffesager på deres hjemmesider.

Tjek om de eventuelt er nævnt i store medier

Dette er blot et stort plus, men er også en smule betryggende at ens advokat er omtalt i medierne (positivt naturligvis). Mange advokater kan også være faste deltagere i debatter, stiller op til interviews osv., hvilket også kan være en tryghed for dig. Dette kan være tryghedsskabende, da du faktisk allerede har set den person i action som forsvarsadvokat – og derfor ved at de kan håndtere sager som kræver opmærksomhed fra medierne.

Her har du nogle værktøjer til at finde den forsvarsadvokat som passer bedst til dig og din sag. Husk at jo bedre din forsvarsadvokat er, desto større er chancerne naturligvis for, at du afslutter retssagen med et fornuftigt resultat.