Mange pædagoger synes det er kompliceret at huske børnesange

Der synges mangfoldige børnesange og en lang række skattede i denne kategori, som opføres foran og indbefattet børn. Dersom du selv er forælder eller via andre hverv er i kontakt med unger, hvor man kan synge forskellige børnesange, så sker det med garanti at du må erkende at have fortrængt nogle af sangteksterne.

Er du kommende farmand?

Som gravid eller vordende far, så er det rigtig fint at starte at indøve sangteksterne, så kan du alle de mest brugte sange til børn når der er brug for sangene. Så når først babyen er født, bliver du for alvor stresset, så øv dig med glæde før.

Endvidere er det rigtig kvalitativt for den lille, hvis moderen synger mens hun er gravid. Babyen formår høre børnesangene og lærer dermed næsten at genkende melodierne. Det virker tilnærmelsesvis dæmpende på barnet. Ydermere kan man jo afprøve sangteksterne uden at babyen opfanger sangen og ergo er det en egnet måde at prøve på.

Mange former for børnesange

Der findes voldsomt mange sangtekster for børn, og i mange typer. Der forekommer f.eks. julesange og gamle børnesange.

De fleste af børnesangene er forfattet med moralske henblikke, sådan at de unge formår at lære noget ud af sangen eller det rollespil der der passer til. Så børnene kan erfare rigtig mange ting ved at spille talrige sanglege.

Utallige af melodierne er også rigtig fine til brug i f.eks. foreninger. Man kan nemlig være kollektiv om en børneleg, hvor børnene på samme tid kan tillære sig lidt og lære hinanden at kende rigtig godt. Der er bla. en del slags fællessange, ligesom der forekommer en række børnesange hvor de ekspederer næste vers videre til den næste i rækken.

Forskellige elskede melodier

Der findes som i næsten alle andre retninger, visse sange der er mere højtelsket end de øvrige. I husker givetvis sangtekster som Så går vi rundt om en enebærbusk og Lille peter edderkop.

Men en blandt de allermest vellidte melodier er Mariehønen Evigglad. Sangen om mariehønen der er ude i i det fugtige vejr og træffer sneglen Søren, som indbyder indenfor i sneglehuset, her bliver de rigtig intime kammesjukker mens de er krybet i ly for regnen. Melodien afrundes med at de bliver gift.

Uddraget her bør jo andrage sig til at det nok kan betale sig at give en hånd til andre, uden man omgående får noget igen. Hele pibetøjet som du skænker til andre, kommer tilbage på et senere tidspunkt. Et flot lille uddrag at få meddelt til børnene på en rigtig flot melodi. Herudover selvom ungerne muligvis ikke lige gennemtænker så dybt over sangen, men en smule hænger jo nok ved hvorom alting er.