Sådan får du et godt kammeratskab – Lær at spille i et skoleorkester

Som ung er det ypperligste der findes at have mange venskaber. Mange af ens kammerater skaber man i skolen, imellem sine klassekammerater. Det kan være ganske sjovt og nogle rigtig gode venskaber man får på studiet og dem kan man bruge rimelig meget tid med i studietiden m.m.

En anden fin metode til at få venskaber på er at melde sig ind i nogle foreninger og fritidsinteresser. Du finder svømmeklubber og andre klubber. I sportsklubber bliver man inddelt på grupper efter aldersgrænser. Denne opdeling sikrer at alle kammerater på samme alderstrin. Som tiden går og man rykker op bliver ens holdkammerater jo også ældre.

Men noget andet rigtig godt er også at få venner på kryds af aldersgrænser. Det kan man skabe sig ved at spille med i en bygarde. Udover musikundervisning er man på en del weekends og får mange oplevelser, hvor man lærer at kende de andre venner. Typisk går alders spredningen i en garde fra 7 til ca. 25 år. De yngre finder god opbakning blandt de ældre kammerater, mens de større kammerater, lærer at tage sig af de små og hjælpe dem med forskellige ting.

Det giver en masse socialt sammenhold, hvor man på kryds af aldersspredning, tager sig fint af hinanden og sørge for at alle er med. Det kan ikke læres mange andre steder, da man for det meste i mange andre steder er opdelt på alder og man er derfor kun sammen med medlemmer som er lige gamle.

Langt de fleste orkestre tager på ture og rejser i både Danmark og udlandet hvert eneste år. Det er nogle dejlige ture man er på, når man er en stor gruppe medlemmer afsted sammen. På sådanne ture spiller man koncerter, men der er også masser af tid til at opleve en masse ting.

Jeg kan derfor kun råde dig til hvis du vil have en bunke venskaber og kammerater, vil lære at spille i en garde, vil lære at tage ansvar for sig selv og andre og få en masse gode oplevelser, at man melder sig ind i en bygarde. Du kan finde mange orkestre rundt omkring, så der er noget for næsten alle.