Tænker du på hvad din indkøbspose/-taske er produceret af?

Hvis ikke – så burde du måske tænke over om din indkøbspose/-taske er miljøvenlig eller ej.

Miljøvenlighed og bæredygtighed

Dette er 2 ord som bliver mere og mere hyppige når man taler om produktion af ting – og især omkring tasker og poser er det et meget aktuelt tema. Hvorfor spørger du?

Jamen det er helt naturligt da indkøbsposer og tasker fylder mere og mere – ikke kun som en funktionel ting, men igen som en ting eller en genstand, som skal afspejle og reflektere en personlig eller et “statement”.

Men tænker du egentlig på hvorvidt din taske er miljøvenlig og bæredygtig for samfundet?

Tasker af genbrugsmaterialer

Der er flere og flere producenter af tasker, som benytter genbrugsmaterialer, og det er blevet meget populært blandt den almindelige forbruger. Det er ikke kun materialet af emballagen, som bare skal være miljøvenligt, men der skal også være et flot og unikt design – og det er især her hvor flere producenter kan levere et godt stykke arbejde. Fx har Re-bag, som er en dansk virksomhed en masse miljøvenlige produkter, hvor de selv designer og hjælper andre virksomheder med at få mere styr på genanvendelige og bæredygtige produkter i samfundet.

Gaveæsker til chokolade eller parfume

Da landet har set en stor fremgang i økonomien er det helt naturligt at der også bliver købt flere gaver til de nærmeste – især i julen, som er et meget aktuelt tema her i December!

Men man ser desværre tit og ofte at gaveæsker kun bliver brugt én gang i forbindelse med at give gaven, hvorefter de så skal sorteres i affaldet. Det er meget ressourcekrævende og det skader både samfundet og miljøet, hvis man tænker over at alle ikke-genanvendelige og bæredygtige gaveæsker til fx chokolade og parfume skal smides ud.

Derfor er der på det seneste også kommet mere fokus på netop dette – og med god grund!

Hvor tit ville du ikke ønske at du kunne genbruge en flot gaveæske – til mere end blot videresendelse af en anden gave?

Gaveæsker – og bokse generelt – bliver nutildags også mere bæredygtige i takt med at der kommer ny teknologi, som kan finde ud af at bruge miljøvenlige og genbrugelige materialer til at producere et godt stykke arbejde, i dette tilfælde en gaveæske, men det kunne være indkøbstasker og poser, som nævnt i starten.

Fremtidig udvikling af bæredygtighed

Der vil i fremtiden stadig være stort fokus på bæredygtighed – og i takt med at alle store producenter skal overholde dette, kommer der mange andre love og registreringer som skal bestås og overholdes for at have en transparent og unik kompetence, som forbrugerne i højere grad vil efterlyse i fremtiden.

Alle i samfundet skal tage et ansvar i CSR (Corporate Social Responsibility) – og her skal de bredeste skuldre trække det største læs. Her er det producenter, da det er dem som skal sørge for at have produkter som forbrugerne efterspørger. Fx. kan du læse denne artikel om en del af CSR, hvor der forklares hvad der kan gøres og hvad CSR egentlig handler om.