The Hunger Games

The Hunger Games

The Hunger Games serien er skrevet af Suzanne Collins. I alt har hun skrevet bøgerne The Hunger Games, Catching Fire og Mockingjay. Den første bog udkom i 2008 og følger via første person fortælleren den 16 årige Katniss Everdeen som lever i en ikke så fjern fremtid i landet Panem der herskes af The Capitol. Bogens handling handler om Katniss der skal overleve (på dansk Dødsspilet) The Hunger Games – en leg hver 24 unge skal kæmpe i mod hinanden indtil den sidste står levende tilbage.

Selve bogen er blevet oversat til 26 forskellige sprog, og har været sælgende i 38 lande. Bogen modtog gode anmeldelser fra kendte forfattere som fx Stephen King. Efterfulgt kom Catching Fire i 2009 og Mockingjay i 2010.

På dansk hedder Catching Fire Løbeild, og Mockingjay hedder Oprør. Man kan købe bøgerne både i hardback og paperback. Det betyder at priserne naturligvis vil være forskellige, i og med at hardback er en hård indbundet omslag som koster mere i materiale. De danske bøger koster også en tand mere, da de netop kun kan købes i en hardback.

The Hunger Games er sammen med Twilight Sagaen og Harry Potter serien blandt de mest sælgende science fiction bøger. Flere og flere danskere er begyndt at læse The Hunger Games bøgerne på grund af, at Hollywood er i fuld gang med at få de sidste ting på plads til The Hunger Games filmen, som kommer ud i de danske biografer i marts 2012. Der vil ikke gå længe før The Hunger Games dvd vil udkomme efterfølgende.

The Hunger Games filmen

Som skrevet foroven så kommer The Hunger Games filmen ud i marts 2012. Hvad er årsagerne til dette? Da Harry Potter filmene er færdige og Twilight stadig har Breaking Dawn Part 2 tilbage, så mangler Hollywood for alvor materiale i forhold til at lave spillefilm over bøger. Begge de nævnte serier har høstet så mange penge ind, at det ville være dumt af Hollywood ikke at lave en ny.

Derfor besluttede Hollywood at filmatisere The Hunger Games serien til en spillefilm, og umiddelbart ligner det en succes hvis man som en fan ser på den lancerede The Hunger Games trailer.

Traileren ser fantastisk ud, og det ser ud til at film producenterne har fået de vigtigste ting med i forhold til bogen. Det er altid en udfordring ikke at skuffe mange fans, når man skal lave et manuskript over en bog. Valgene er skuespillerne har også været en udfordring fortæller filmproducenten efter at have læst bøgerne.