Vejen til et bedre udseende

Det ser ud til at plastiske operationer og skønhedsbehandlinger er blevet til et kæmpe hit i løbet af blot et par år. Skønhedssaloner og plastikkirurgiske praktikker åbner som aldrig før, fjernsynet viser forskellige udsendelser om plastikkirurgiske indgreb og hvordan de kan forbedre ens udseende og der kommer flere og flere artikler i bladene om skønhedsbehandlinger og plastikkirurgi.

Plastikkirurgi og behandlinger som kan forbedre udseendet er noget, som interesser mig og jeg selv har fået lavet et par skønhedsbehandlinger og overvejer en næseoperation i fremtiden. Det kosten en del, men jeg mener, at det er det værd. De fleste af os har et eller andet vi er utilfredse med i vores udseende. Hos nogen er det virkelig minimalt, hos andre er der tale om deformationer eller, som i mit tilfælde en ret stor næse, som jeg har arvet fra min far. Man taler ikke rigtig om plastikoperationer og plastikkirurgiske indgreb, da dette anses som værende en svaghed hos et menneske, hvis det er utilfreds med sit udseende. Men for mig set, så gælder der det modsatte. Som sagt, har de fleste af os noget vi gerne vil have at det skulle se anderledes ud, men også de fleste af os tør ikke gøre noget ved det! Og det handler ikke en gang om penge, da man altid kan låne til en operation eller om ikke andet spare op, det handler om at man ikke tør tage ansvar for sit udseende og dermed også sit liv.

I samfundet, dog i et meget mindre omfang nu, hersker der en mening at plastikoperationer det er noget som kvinder bruger for at få enorme bryster og læber, samtidig med at fuldstændig forandre deres udseende. Men det passer ikke helt og her vil jeg fortælle hvorfor. Der er mange plastikkirurgiske indgreb, der bliver udført for at gøre livet lettere for både mænd og kvinder. For eksempel er der mange kvinder der bliver plaget af alt for store bryster, som også giver rygskader og andre helbredsmæssige problemer. Ved hjælp af en brystreduktion kan disse kvinder få et bogstavelig talt lettere liv. Der er også mænd, der har bryster. Dette ikke er noget disse mænd vil prale med og de føler sig meget utilpas med de fysiske dele, som minder meget om kvindelige bryster. Dette kan korrigeres vha. en mandlig brystreduktion. En graviditet forandrer kvindernes krop og i rigtig mange tilfælde er forandringerne ret dramatiske. Her taler vi om udestående bugvæg, hængende hud på både maven og bryster, slappe mavemuskler osv. I disse tilfælde kan kvinder få foretaget en maveplastik, der både strammer deres mavemuskulatur op, så vel som fjerner overskud af huden. Hængende bryster kan få en fastere form og et mere ungdommeligt udseende vha. et brystløft. Øjenbrynsløft og pandeløft hjælper tusindvis af mennesker hvert år at få et friskere udseende og forhindre at øjenbrynene glider for meget hen over øjne. Og disse er kun få eksempler på hvordan plastikkirurgi bliver brugt med nytte for menneskernes velvære.

Men når det hele er sagt, så er der jo selvfølgelig nogen, der vælger at gennemgå plastikoperationer pga. et dårligt selvværd i håb om at opnå en mytologisk perfektion. Heldigvis før sin operation kommer man til en indledende konsultation hos en plastikkirurg, som objektivt kan vurdere ens forudsætninger for et eller andet indgreb. En god kirurg vil være ærlig med sin patient og vil kunne se hvis han eller hun snarere skal til en psykolog end til en plastikkirurgisk klinik.

Uanset hvad, så tror jeg på, at plastikoperationer er vigtige og det også er vigtigt at de bliver mere og mere tilgængelige. Det er en naturlig stræben i vores samfund for at blive betragtet som smuk, eller i det mindste æstetisk tiltalende og det kan man desværre ikke tage fra os, mennesker.

Comments

  1. Jeg tror også at de plastiske operationer skyldes æstetik, men der er jo mange andre måder at komme til at se “godt ud”.

    Køb et par fede solbriller, få dig en piercing osv.