3 vigtige trin til at skrive en boganmeldelse

De fleste mennesker er ikke helt klar over, hvordan man skriver en god boganmeldelse. Størstedelen ved ikke engang, hvad en boganmeldelse  bør indeholde, eller hvad der ville være betydningsfuldt for deres læsere. Det er måske svært for dem at begynde at skrive, da der er en del ting at tage med i sine overvejelser for at skrive en god boganmeldelse. Jeg vil give dig 3 vigtige trin, det vil hjælpe dig med at skrive en suveræn boganmeldelse, selv hvis du ikke har prøvet det før. Når du har læst denne artikel, har du ikke længere nogen undskyldninger for ikke at skrive en boganmeldelse, for du kan bruge denne fremgangsmåde til hjælp. Før jeg opridser de 3 trin, vil jeg gerne tilføje et frivilligt trin, som vil være meget fordelagtigt at have i sin boganmeldelse. Jeg taler om resuméet af bogen. De fleste hjemmesider som Amazon eller Goodreads har allerede en beskrivelse på bogens side, men hvis du vælger også at skrive et kort resumé af bogen, er du nødt til at inkludere de vigtigste pointer i den. Du skal introducere hovedpersonen, hvad konflikten handler om, og du kan komme med et relevant spørgsmål for at fange din læsers opmærksomhed. Det behøver ikke engang at være et spørgsmål som sådan; det kunne også være en kort udtalelse, men skrevet på en måde der vækker spørgsmål hos læseren.

  1. Beskriv din overordnede opfattelse om bogen

Dette er meget vigtigt, da det hjælper den potentielle læser med at danne sig et klart billede af bogen. Du vil skulle inkludere, hvad der taler for og imod bogen, men du bør skrive det på en måde, der ikke lader dine læsere sidde hen i uvished. Giv et overblik over hvorfor, du godt kunne lide at læse bogen, så læserne forstår, hvad du mener om bogen.

  1. Diskuter bogens højde- og lavpunkter

Det, som dine potentielle læsere vil huske bedst, er de sidste pointer i din boganmeldelse. For at være fair over for forfatteren og for at være i stand til løfte bogens fortrin over dens mangler, er det vigtigt at diskutere manglerne først og derefter dens meritter for at efterlade læserne med noget positivt om bogen, som de vil huske. Du kan starte med at diskutere de ting, du ikke kunne lide, eller hvad du mener, forfatteren kunne have gjort anderledes.

  1. Citér et uddrag

Sørg for at citatet ikke har nogen spoilere, for du ønsker ikke a spolere noget for nogen. Eftersom de fleste læsere elsker uddrag, er det meget hensigtsmæssigt at give en dem en forsmag på bogen. Det behøver ikke at være langt; måske et par afsnit eller endda bare et par sætninger.