Accessories til dine øjne

Når man taler om ”accessories”, så dækker begrebet et hav af forskellige ting og det er derfor vigtigt at sætte det ind i en kontekst. I princippet er accessories blot det engelske udtryk for ”tilbehør” og derfor er der stor forskel på at tale om tilbehør til en cykel og tilbehør til din påklædning. Denne artikel hælder mest mod den sidste af de to, men vil nok ikke høre til den gruppe af ting du normalt ser som tilbehør til dit tøj og dine smykker.

Kontaktlinser er populære

Siden kontaktlinserne blev opfundet har de vundet stort indpas. Nogle mennesker bryder sig ikke om at gå med briller og andre kan godt lide, at du kan skifte mellem brugen af briller og kontaktlinser. Normalt er begge dele forbeholdt personer som har problemer med deres syn, men efter brillerne begyndt at blive en ”mærkevare”, så er folk hvis syn ikke fejler noget, også begyndt at bruge dem. De har blot ikke styrke i glassene.

Linser uden styrke

Men som om det ikke var nok, så er der nu også kommet kontaktlinser uden styrke. Da man normal ikke kan se en linse, så giver det ikke umiddelbart mening at have den på når ens syn ikke fejler noget, så derfor fandt producenterne på at lave farvede kontaktlinser uden styrke. Ideen er, at du ved at tage disse kontaktlinser på kan skifte din øjenfarve til lige det du har lyst til. Hvis du har blå øjne, så kan du med disse linser få brune øje, grønne øjne eller hvis du gerne vil være meget speciel, så kan du få røde, hvide eller sorte øjne. Sidstnævnte ser dog ganske uhyggeligt ud.

Kontaktlinser med farve men uden styrke startede med at blive populære efter filmstjernerne i Hollywood begyndte at bruge dem. Det kan godt være, at det lyder underligt, men hvis du ser en person som den ene dag har blå øjne, men den næste dag har brune øje, så er det noget du lægger meget mærke til. Øjnene gør en kæmpe forskel på trods af deres ringe størrelse.

Er du blandt dem som synes, at det lyder som en sjov ide at kunne skifte øjenfarve, så er du sikkert også interesseret i at høre hvad den slags koster. Normalt vil du kunne finde linser for omkring 4-500 kroner, men hvis du er interesserede i de mere specielle linser, så kan du godt komme op omkring 1200 kroner. De dyreste linser er dem som der ikke bliver produceret ret mange af. Det er blandt andet de helt sorte linser, og linser med symboler som Dollartegn, Radioaktivt Symbol, Flammer og lignende.

De fleste vælger dog linserne som skifter fra blå til brune øjne eller omvendt. Derfor er priserne på de linser også billigere. Bruger du nettet til at finde dem, så kan det godt betale sig at lede i Sverige. Der er de ofte væsentligt billigere end i Danmark.