Ammekjoler til fest og hverdag

Der er ingen tvivl om at livet som ny mor er en smuk tid fuld af kærlighed, latter og gode oplevelser. Men det er ikke uden sine udfordringer: det er også fuld af afbrudt søvn, tidlige morgener, beskidte bleer og baby gylp. Efter ni måneder med graviditet står du nu over for en nyfødt, som altid har brug for opmærksomhed, og lige når du skal være energisk og produktiv, er alt hvad du har lyst til søvn. Faktisk viser undersøgelser, at nye mødre normalt er trætte i op til 18 uger efter fødslen. For uanset hvad drejer dit liv sig nu om din baby. Dette gælder især, hvis du er en af ​​de 45% af kvinder verden over, som ammer deres babyer. Som nybagt mor kan det være let at føle sig utilpas og uinteressant. Ni måneder med at transportere et lille menneske inde i dig vil unægteligt sætte sine spor, og det kan være uger eller måneder, før din krop vender tilbage til normal efter fødslen. Sandheden er, at nye mødre simpelthen ikke har tid eller energi til den vedligeholdelse som de de måske har investeret i deres udseende før. Selvom du engang har brugt en time hver dag på dit hår og makeup, kan du bare trække dit hår tilbage i en hestehale og gå uden makeup. Lynlåse, knapper og tæt sidende tøj bliver besværligt, især fordi dit gamle tøj ikke længere passer til din krop. Stigmatikken mod amning hjælper ikke: Selvom amning generelt anses for at være den sundeste måde at pleje en nyfødt på, bliver mange mødre skræmt eller endda udvist fra offentlige rum til pleje eller amning i offentligheden.

Denne stigmatisering mod mødre og moderskab er ikke noget nyt. Da ammekjoler kom frem  i begyndelsen af ​​det 20. århundrede, var graviditet noget af et tabuemne. Kvinder forventes ofte at skjule sig i deres hjem, når de begyndte at vise tegn på graviditet og ikke vende tilbage til verden, før barnet var færdig med pleje. Åben diskussion om graviditet og spædbørn blev ikke betragtet som givsom samtale for virksomheden. Som 1920’erne ankom, blev virksomheden Bryant den første til masseproducerende fødsels- og ammekjoler, og det var et radikalt skridt på det tidspunkt. De fleste aviser ville ikke vise deres reklamer – da de blev anset som for chokerende for offentligheden. Heldigvis var løstsiddende kjoler på mode , så det var muligt for kommende mødre at skjule deres graviditet i deres kjole.

Foretræk almindeligt tøj

Mange kvinder som ammede foretræk en bluse som var mere bekvemt for de fleste kvinder – der var ingen knapper involveret i bare at løfte blusen op. Alligevel steg ammekjoler i popularitet i 1930’erne og 40’erne, dog var de ikke så praktisk anvendelige som nutiden moderne ammekjoler. På den tid var disse enkle, diskrete kjoler imidlertid en gave til pleje mødre. Vi er kommet langt i halvfems år. Nutidens ammekjoler til fest ligner enhver anden sommerkjole. De er lavet i lette åndbare materialer i løsmonterede stilarter, der gør det muligt for din krop at hvile i sig selv uden at stramme, eller lave ubehagelige folder. Ammekjoler har normalt en knap eller en fold skjult et sted i toppen. Løft blot folden op eller træk den til siden, afhængigt af designet, og sammen med en ammende bh og en slynge eller et håndklæde kan du med lethed helbreder hvor som helst, offentligt eller privat. Ammekjoler er lette at tage på endnu faktisk endnu lettere end en t-shirt og par jeans. De har ingen lynlåse, ingen knapper og er lavet med fleksibelt stof. De fleste ammende kjoler er enkle pullovers, men forveksel ikke enkelhed med kedeligt. Disse kjoler er trendy og ofte designet med lyse farver. De moderne ammekjoler er perfekte til både afslappede og mere formelle formål uanset om du skal bruge en ammekjole til bryllup eller konfirmation eller noget helt andet. Ventetøj er også forbedret i de senere år. Mens målet om graviditetstøj en gang var at skjule graviditeten, er der nu linjer med vente t-shirts hvor vittigheder om babyer og graviditet vises stolt over maven. Graviditet er nu omfavnet som en fælles del af livet, uden at det er nødvendigt for nogle at skjule sig. Engang kunne kommende mødre ikke forvente have ventetøj med stil. Sådan er det heldigvis ikke med med nutidens Graviditetstøj. Moderne kjoler i dag, som ammekjoler, kommer i de nyeste stilarter, med masser af farve og personlighed.

Livet som en ny mor har altid været en blanding af glæde og udmattelse, men det er mere hektisk nu end nogensinde før. Nye mødre har i dag karriere og ansvar uden for hjemmet, som mødre i 1920’erne aldrig ville have overvejet. I de fleste lande forventes mødre at vende tilbage til arbejdet bare få måneder efter fødslen. Med så meget at gøre og så lidt tid til hvile, kan det være let at glemme at passe på sig selv. Heldigvis har ammekjoler og ventekjoler udviklet sig sammen med kvinderne, der bærer dem. De søde, komfortable muligheder, som vi har i dag, gør i det mindste en del af hverdagen letteres for den nye mor.