Argan olie til hud og hår – Hvordan virker det?

Hvordan virker argan olie?

Hvis du er til naturlige pleje produkter, som ikke indeholder en masse kemikalier og tilsætningsstoffer, så er du helt sikkert stødt på arganolien fra Marokko. Den gyldne olie, også kaldet Marokkos flydende guld, er kendt for sine helt unikke og gode egenskaber i forhold til at pleje og hjælpe kroppen på rette vej. Det gælder både huden, håret, neglene og mod en masse forskellige skavanker og problemer.

Årsagen til at olien kan anvendes til dette, skal findes i oliens helt unikke og meget specielle sammensætning af blandt andet antioxidanter, essentielle fedtsyrer og e vitamin. Dermed opstår der en olie, som er unik på mange måde, og som har nogle egenskaber, som er langt de fleste andre olier overlegne, ihvertfald når der kigges på, hvor mange forskellige ting argan olien kan anvendes til.

Den 100% rene arganolie skal hverken blandes op eller på anden måde fortyndes. Den skal anvendes som den er, dog kan man til enkelte formål godt blande olien op med andre olier eller ingredienser for at opnå et endnu bedre og mere virksomt produkt. Men som udgangspunkt, skal oliens anvendes 100% ren.

Pas på opblandings produkter

På grund af oliens popularitet verden over, er der opstået en hel branche, som ikke laver andet end at tilsætte olien til alverdens kosmetiske produkter. Der findes især en masse hudolier og hårolier, som ligner og har navn som om, at de er rene arganolie. Desværre er de fleste af disse stylingsprodukter, dvs de indeholder silikoner og andre ingredienser, og de kan på ingen måde anvendes på samme måde, som den helt rene argan olie.

Det kan være svært at gennemskue dette, da emballagen ofte giver indtryk af, at det er en argan olie, derfor skal du huske at læse ingredienslisten, som kun må indeholde en ingrediens, nemlig Argania Spinosa Kernel oil, altså arganolien selv.

Arganolie til huden og håret

Arganolien kan både bruges på huden og i håret, og olien er yderst virksom til begge dele. Hvis du vil pleje huden eller håret, skal du tage få dråber argan olie i håndfladen og fordele olien i et jævnt lag, hvorefter du smører det i ansigtet, eller massere det i håret.

Olien er virkelig drøj i brug, dvs du skal ikke bruge ret meget pr behandling, for at opnår den gode og flotte virkning.

Du kan med fordel anvende arganolien 2 gange dagligt, dvs morgen og aften, og den kan anvendes af alle hudtyper og hårtyper, uden at det ødelægger noget. Bare husk at doser korrekt, ellers risikerer du, at huden føles fedtet eller håret klasker sammen.

Du kan med fordel købe en billig argan olie, så længe den er 100% ren. Der er sjældent den store forskel på en billig og en dyr argan olie, da der er tale om olien presset ud af argan kernerne i Marokko.