Billige bryllupper hitter igen

Danskerne har fået øjnene op for billige bryllupper. Efter flere års forbrugsfest med overforbrug indenfor bryllup, er 2010 brudeparrene blevet både miljøbevidste og bevidste på at skulle holde deres bryllupsbudgetter.

Havebryllup og bryllup i forsamlingshus

For få år tilbage skulle et bryllup holdes på et slot, men i 2010 skal brylluppet holdes i egen have, med masser af gør det selv pynt som indbydelser og borddekorationer. Årets store trend er have bryllup og personlige bryllup i forsamlingshus. Her får man dels mage kvadratmeter for få penge og man har selv indflydelse på hvordan oppyntningen skal være og maden tilberedes selvfølgelig på grillen.

Tilbage til rødderne

Økologi og økonomi spiller en stor rolle for de danske brudepar i 2010. Vi behøver ikke længere at flashe vores pengepung, nu handler det om det jordnære, når danskerne fejrer livets fest. Menuen er gode danske råvare, hjemmelavede salater og let hvidvin. Hele bryllupsfesten varer til den lyse morgen og brudeparret er med til den bitre ende. Brylluppet handler om at være sammen, snakke med sine gæster og hygge sig. Slut med 6 timers middag, med lange taler og sange. Et bryllup i 2010 er et hyggeligt arrangement i egen have eller i det lokale forsamlingshus.

Bryllupsbranchen hårdt ramt af den nye trend

Taberne er bryllupsbranchen, der i disse år mærker markant nedgang i indtjeningen. For få år tilbage kostede et gennemsnitligt dansk bryllup op mod 100.000 kr. I dag kan de danske brudepar nøjes med at slippe det halve og stadig få en helt unik bryllupsfest, med mange gæster og mad og vin på bordet. Vielsesringe og en brudekjole skal bruden stadig have, men idag kan kjolen sagtens være en billig kort kjole. De danske brude er gået i “DIY mode” gør det selv er blevet det store hit. Alt fra bryllupsinvitationer til bordkort bliver designet selv. Det hele spices op med små accessories som æsker og organza poser, som dekoreres med smukt satinbånd.