Derfor kan du få brug for nye briller i vintermørket

Når vi skifter fra sommer til vinter, oplever mange, at de briller, de så godt med hele sommeren, pludselig ikke er tilstrækkelige til vintermørket. Her forklarer vi hvorfor og fortæller dig, hvad du skal gøre, hvis du oplever det samme problem.

Grunden til, at mange oplever, at deres briller ikke er tilstrækkelige, når sommer bliver til vinter, er, at der simpelthen er færre timer med sollys. Det gør, at vi i langt højere grad tænder lamper for bl.a. at arbejde og læse, og netop det elektriske lys kan være belastende for øjnene, da det kræver, at vi koncentrerer os mere for at se.

En undersøgelse fra Oxford University forklarer, hvorfor det kunstige lys kan være belastende for øjnene: Det kunstige lys stresser hjernen i langt højere grad end lyset fra solen. Vores hjerne, og dermed vores øjne, bruger mere kapacitet på at forstå lyset, og det betyder, at øjnene hurtigere bliver udkørte.

Det kan du gøre, hvis du oplever, dine briller ikke slår til

Det er vigtigt ikke at belaste synet mere end højst nødvendigt, for det kan give hovedpine og muskelspændinger at gå rundt med de forkerte briller.  Derfor er løsningen for rigtig mange også at have briller til forskellige årstider, så det er nemt at skifte, når solen aftager om vinteren.

Hvis du er en af de mange danskere, der oplever, at dit syn har ændret sig, i takt med at det er blevet vinter, er det en rigtig god idé at tage kontakt til din optiker. Er dit syn påvirket af årstiden, kan du nemlig hurtigt få de rigtige briller og slippe for gener.

En grundig synsprøve ligger altid til grund for en faglig vurdering af dit syn. Synoptik har Danmarks eneste certificerede synsprøve, og certificeringen er din garanti for, at synsprøven lever op til de højeste faglige standarder.  Du er velkommen til at bestille tid til Certificeret Synsprøve allerede nu – og vores stylister hjælper dig også gerne med at finde det stel, der passer bedst til din ansigtsform og hårfarve. De er uddannet af Dennis Knudsen, så du er i gode hænder, hvis du godt kunne tænke dig et godt råd til dit valg af stel.