Derfor skal du investere i en crosstrainer

På en crosstrainer har du gode muligheder for, at få pulsen op. Du har mulighed for, at træne med forskellige sværhedsgrader, hvilket blandt andet giver dig mulighed for at udføre intervaltræning, som er utrolig effektivt.

En af grundene til den er så effektiv, er fordi du både bruger dine arme og ben på samme tid. Det får energiforbruget til at stige, som kan sammenlignes lidt med at mave- og rygmuskler er mere belastet under træning, hvor dine ben også bliver brugt. Og når man har god belastning på musklerne, bliver de mere udfordret.

En crosstrainer er også en god måde at træne på, hvis du lider af skader. Ved at du aldrig løfter fødderne fra pedallerne på maskinen, vil kroppen ikke opleve stød, og du vil derfor ikke udsætte den for dårlig belastning. Både som genoptræning, men også generelt træning til folk med skader, kan det anbefales at gøre brug af en en crosstrainer. Hvis du ikke ved, hvordan du kan finde en crosstrainer, så anbefales det at læse en crosstrainer test.

Fem fordele ved en crosstrainer

Højt kalorieforbrug og højere forbrænding: På en crosstrainer kombinere du både dine arme og ben, og på den måde sætter du derfor forbrændingen i vejret, og har et højere kalorieforbrug. Det er især en god fordel, hvis du træner for, at tabe dig.

Hurtig fremgang: Hvis du regelmæssigt træner på en crosstrainermaskine vil du hurtig kunne se fremgang. Ved at du lave den samme bevægelse uden, at lave mange ændringer til det, så vil kroppe hurtigere kunne forbedre sig til, at udføre denne bevægelse, og du vil kunne gøre det i længere tid og med mere modstand.

Aktivering af samtlige muskler: Når du benytter dig af maskinen, som benytter du næsten alle muskler i kroppen. Ligefra dine benmuskler til dine ryg- og mavemuskler. Derfor er det en god maskine til, at ramme det meste af kroppen på en gang.

Uafhængig af vejret: På en crosstrainer træner du inden for, og du skal derfor ikke bekymre dig om vejret, når du gerne vil træne. Du kan derfor træne på den hele året uden, at du skal være bekymret for, at blive måd.

Lav skaderisiko: Der er en meget lav skaderisiko på sådanne en maskine, da du ikke bevæger kroppen frit på noget tidspunkt. Du følger maskinensbevægelser, som gør det sværere for dig, at blive udsat for en skade. Det er ideelt til begynderen eller folk der allerede er ramt af en skade, og er ved, at genoptræne igen.

Få en varieret og motiverende træning

På langt de fleste maskiner er der en computer, som giver dig mulighed for, at lave forskellige former for programmer. Det er lige fra præ-defineret intervaltræning til hele programmer.
Udover det så er computerne i de forskellige træningsredskaber så deltajeret efterhånden, at, de kan vise flere informationer end de fleste har brug for.

Det kan dog anbefales, og sætte sig ind i de forskellige informationer for, at få mest muligt ud af din træning. Du kan blandt andet se ting som, hvor mangt omdrejninger du yder pr. minut, din tid, distance og dit kalorieforbrug.

Det kan anbefales at sætte mål inden, at du stiller dig op på crosstraineren. Det kan f.eks. være, at du mindst vil forbrænde 450 kalorier før, at du stopper. På nogle af de mere avanceret maskiner har du mulighed for, at den skal fortælle dig når du har nået dit mål, hvor med de fleste hjemmemodeller, så tæller den bare, og du skal selv holde øje med, hvornår du har nået dit mål. Dit mål kan også sættes som tid eller distance.

Det kan også være en god ide, at presse sig med intervaltræning ved, at sige i 30 sekunder yder du mindst et x antal omdrejninger pr. minut, hvor efter du har 1 minuts hvile, hvor du yder lidt mindre for, at få pulsen lidt ned igen. Ved skiftevis at få pulsen op og få den til, at falde igen. Har du mulighed for, at forbrænde mere end bare ved normal træning.