Historien bag det ikoniske Polo-emblem

Ralph Lauren blev født i 1939, men dengang hed han dog Ralph Lifshitz. Han blev født i Bronx i New York, hvilket også blev stedet, hvor han startede hans forretningsmæssige succes med det i dag verdensomspændende modebrand, Ralph Lauren. Det lykkedes ham at optage et lån på omtrent 50.000 dollars, hvilket gjorde det muligt for ham at stifte hans eget brand med særligt fokus på design og produktion af mode- og kvalitetsrigtige slips. I 1969 åbnede Ralph Lauren sin første butik i det ikoniske shoppingcenter, Bloomingdale’s på Manhattan – et kort stykke tid efter åbningen af denne butik kastede Ralph Lauren sig ud i et nyt projekt og lancerede sin første kollektion af jakkesæt til kvinder, og det var ligeledes i denne sammenhæng at det ikoniske Polo-emblem blev set første gang.

Herefter gik det rigtig stærkt og to år senere lancerede Ralph Lauren en hel kollektion af dametøj og i samme ombæring blev der også åbnet en butik i Beverly Hills, der var 100% dedikeret til brandets dametøj. Cirka 10 år senere, det vil sige i 1981, åbnede Ralph Lauren en flot butik på New Bond Street i London, der skulle huse både herre- og damekollektioner – denne butik var brandets første i Europa og betragtes derfor som deres første indtag i Europa. Det varede ikke længen inden deres Ralph Lauren poloer var blevet enormt populære i store dele af Europa, men det var dog ikke nok for Ralph Lauren, der fortsatte med at udvikle på brandet og i 1993 blev der lanceret en Polo Sport-kollektion bestående af – som navnet kraftigt antyder – forskellige former for klassisk sportstøj til den modebevidste mand og kvinde.

Der er absolut ingen tvivl om, at brandet har udviklet sig meget og spredt sig til stort set hele verden, hvilket er en kæmpe bedrift, da Ralph Lauren i starten startede med at designe slips og sælge dem til de mere velhavende mænd, der havde valgt at bosætte sig i de forskellige velhaverkvarterer nord for New York. Det var også her han fandt inspiration til at udvikle hans egne kollektion af både dame- og herretøj og det var blandt andet også her, at han blev inspireret til at han designe hans velkendte polo med polo-spilleren på samt deres kendte striktrøjer. Som sagt, så kan Ralph Laurens tøj købes overalt i hele verden, hvorfor der også findes et utal af muligheder for at købe deres poloer eller lignende her i Danmark.