Hvor kommer cowboybukserne fra?

De fleste danskere går i cowboybukser dagligt, og jeans er da også noget af det, der sælger rigtigt godt. Denim har været på mode siden tidernes morgen, og de store tøjmærker fortsætter med at innovere og udvikle denim-moden. Men hvor kommer cowboybukserne fra – og hvorfor er det egentlig blevet så populært? I denne artikel skal vi kigge lidt mere på denim trenden, og blive klogere på hvordan jeans egentlig kom til verden.

Jeans og denim

Det vi kender som cowboybukser – eller jeans – referer til den buksemode, der kom til verden i slutningen af 1800-tallet. Det er med andre en oldgammel trend, der fortsat er meget populær. De såkaldte blue jeans blev skabt af Jacob Davis og Levi Strauss (som du sikkert kan genkende) i 1873, og var oprindeligt tiltænkt de amerikanske cowboys. Denim er nemlig et holdbart stof, der tillod hårde arbejdsdage og slid.

Sidenhen er jeans blev allemandseje, og populært indenfor alle aldersgrupper. Denne trend opstod helt tilbage i 50’erne, hvor særligt teenagere tog denim-trenden til sig. I dag er denim ikke forbeholdt nogle bestemte grupperinger, men bruges af langt de fleste. En af trends denim har bidraget med, er cowboyjakken, der er meget populær i tiden.

Moderne denim

Et af de mærker, der er helt fremme indenfor jeans- og denim-mode er Indicode Jeans. Visionen for dette brand afviger ikke meget fra den vision, Levi Strauss havde tilbage i 1800-tallet: jeans skal laves specifikt til dem, der arbejder hårdt og er aktive.

Indicode producerer denimtøj til både mænd og kvinder, og er særligt kendetegnet ved innovative design. Selvom brandet startede ud med at producere jeans, så har de nu en kollektion, der også inkluderer sweatshirts, t-shirts og jakker. Med Indicode får du modetøj, der henvender sig til den stilbevidste unge mand, der godt kan lidt tøj med kant.

Juleaften nærmer sig med hastige skridt, og hvad er bedre at give end ’the gift of denim’. Jeg ville i hvert fald blive meget glad for et par jeans fra eksempelvis Indicode eller andre kendte brands. Denim kan alle bruge, så du går i hvert fald ikke galt i byen med et par jeans.