Inspiration til tøj og mode

Vi kender det alle sammen og oplever det dagligt. Det sker på gågaden, til møder med andre, på nettet, i magasiner og i fjernsynet – Vi tænker, “Han/hun ser godt nok smart ud”..

Ofte tænker man måske endda, at det da ikke er så sært vedkommende har succes, når man har været så heldig med sit udseende og er god til at vælge tøj.

Og det er jo det fantastiske ved tøj og mode – Det skaber folk!

Mode og tøj er et vidt begreb, og det bruges til at signalere, at man gerne vil tilhøre en bestemt gruppe.

Nogle kan lide at eksperimentere og skille sig ud, mens andre blot følger med mængden og klæder sig efter, hvad der er populært. Over flere perioder kommer der nye modetendenser og kollektioner fra både designfirmaer og modehuse, som bestemmer om det er lange nederdele eller slidte jeans som hitter. Ofte kan tendenserne skifte så meget, at det kan være uoverskueligt og forvirrende at finde ud af, hvornår man er smart og hvornår man er ”udløbet”. Det kan også være utrolig udfordrende at bedømme hvem der bestemmer moden i det hele taget.

Ofte varierer det efter hvem man som person ser op til og hvad ens stilikon ifører sig. En anden udfordring som ofte hæmmer de fleste unge piger er priserne.

Modemagasiner som eksempelvis ELLE og COVER, er til stor glæde for rigtig mange, og inspirationen fra disse blade er stor. Der bliver skrevet om både Stella McCartney, Clutch og Chanel sko, hvilket kan ligge et stort pres på mange da pengepungen måske ikke lige tillader, at man spenderer så mange penge på disse dyre modetendenser. Dog er der heldigvis alternativer og muligheder for alle typer.

I dag er der gode muligheder for at blive inspireret, uanset hvem man er som person og hvilken stil man følger. Hvis man står i den situation at man bliver trist til mode når man tager et kig ind i sit klædeskab og ikke føler man har overblik over nuets mode, skal man bestemt ikke fortvivle.

Et bare hurtige søgeord på Google og du kan finde adskillige kilder til inspiration gennem modeblogs. Mange kvinder blogger og inspirerer i dag andre gennem deres personlige blog og deres personlige stil. Mange apps såsom Instagram og Pinterest, hvor man kan dele billeder mellem hinanden er også gode apps at havde på telefonen, hvis man vil have mulighed for at kunne blive inspireret hvor end man befinder sig. Samtidig er der bare tendenser som aldrig går af mode såsom sorte bukser.

Generelt er sort en farve som ikke går af mode, da det stort set kan sammensættes med alle farver og bidrage til et klassisk look.
Ellers slår enkle og afdæmpede farver aldrig fejl. Hvis du er i tvivl om hvornår tern og striber ikke er moderne mere, så fokusér hellere på at gøre din stil så enkel som overhovedet muligt.

Undgå alt for farverige trøjer med masser af detaljer og sjove mønstre, hvis du er i tvivl.
En enkel og afdæmpet stil er ikke lig med kedelig mode og det tøj kan ofte også overleve længere tid i klædeskabet. Tøj og mode undgår vi ikke og er til glæde for mange.
Åben øjnene og kig dig omkring. Inspiration kan findes i alle afkroge.