Kan olie bruges til hudpleje?

Hvad er olie?

For at besvare titlen præcist, så er det korte og præcise svar JA!

Olie kan bruges til pleje af huden, men der er meget stor forskel på, hvor effektive og virksomme de forskellige olier er. Der findes mange olier, som potentielt kan anvendes, men du bør gå efter dem, som virker bedst, og som gør det bedste for din hud. Ellers opnår du ikke de bedst mulige resultater.

Olie til hudpleje er primært vegatabilske olier, dvs olier der er presset ud af planter, nødder eller kerner. Oftest ved såkaldt koldpresning, som hentyder til at olien presses ved en lav temperatur, for at bevare flest mulige af de gode og virksomme stoffer i olien.

Potentielt kan mange forskellige olier anvendes, her er bare et lille udplug:

 • Solsikkeolie
 • Rasp olie
 • Sesamolie
 • Olivenolie
 • Arganolie
 • Nigella olie
 • Mandelolie
 • Kokosolie
 • Jojobaolie
 • Avocadoolie
 •  mm

Meget forskellige olier, hvor f.eks solsikkeolie og rapsolie ikke er særlig virksomme, når der sammenlignes med de andre alternativer, dog er begge disse olier meget billige i forhold til alle de andre. Men det giver sig udslag i egenskaberne og det endelige resultat. Derfor kan det ikke anbefales, at du begynder at anvende disse.

Hvilken olie skal vælges til hudpleje?

Der findes ikke en facitliste over, hvilken olie du skal vælge og bruge. Der er nemlig meget stor forskel på alle olierne, både når det kommer til den enkelte olies sammensætning, men også når det gælder egenskaberne og virkningen af plejen. Dertil kommer at der er mange forskellige hudtyper, som hver især kræver forskellige ting, og ligeledes har de fleste mennesker forskellige tilstande af hudens balance, hvorfor der er stor forskel på de behov din og din vens hud har.

Derfor gælder det altid om at finde en olie, som både virker godt på din hud, men som ligeledes har nogle egenskaber, som gavner dig.

Blandt de populære olier, som virker for mange er blandt andet disse.

Argan olie som virker for langt de fleste. Den er mild, men stadigvæk rensende, plejende og yderst virksom.

Mandelolie som er meget mild, og derfor kan anvendes af især allergikere og personer med følsom og irritabel hud.

Kokosolie som er en god all around olie, som ligesom arganolien, bare er rigtig god, hvis kvaliteten vel og mærke er iorden.

Nigella olie og sortkommenolie, som er en olie der har været lidt glemt, men som er på vej frem igen, fordi den både er effektiv og virksom til huden. Den renser og plejer.

Hvis du aldrig har brugt olie før, kan du altid starte med at prøve olivenolie, vælg en okay kvalitet, så får du nemlig en god ide omkring, hvad der sker og hvor godt det virker. Så kan du gange effekten med 2-3 alt efter hvilken olie du bruger, og hvilke behov din hud har.