Læderarmbånd

Det kommer vel næppe som et chok for nogen, at der findes forskellige typer læder, og derfor kan læder også variere rigtig meget i kvalitet. Der er det helt grove kernelæder og det helt fine vaskeskind. Læder er oprindeligt dyrehud, og den såkaldte forarbejdede dyrehud kan have forskellige egenskaber. Kommer huden fra en ko, så er slidstyrken, pelstykkelsen og hårenes fæstning helt unik og ikke sammenlignelig med huden fra et andet dyr. Kohud bruges sædvan-ligvis som læder, da dets unikke egenskaber gør det særligt brugbart. Eksempelvis til armbånd.
Læderarmbånd har næsten altid været et populært smykke. Før i tiden har nogle armbånd været brugt som en slags kvindelig kapital, hvis en kvinde skulle være så uheldig at stå uden husbond. I dag er det som alle andre smykker en måde, hvorpå man kan udtrykke sig stilmæssigt. Armbånd forekommer også hyppigt ved forlystelsesparker eller til festivaler, hvor det signalerer, at man har betalt. Som navnet indikerer, har det altid været et smykke båret om armen, og oftest sidder det placeret omkring håndleddet.
Når man har sagt armbånd, behøver man ikke nødvendigvis at sige læderarmbånd, men det betyder ikke, at læder armbåndet ikke er både moderigtigt og tidløst. Som navnet antyder, så er læder armbåndene lavet af forarbejdet dyrehud: altså læder. Ved forarbejdningen af dyre-huderne fjernes først hårene ved først at lægge dem i vand, hvorefter afhåringen finder sted i vand tilføjet kalk. Huderne behøver ikke kun at komme fra køer eller okser, men noget læder kan også være hud, der oprindeligt har tilhørt kalve, føl, svin, får, geder, krybdyr og i sjældne tilfælde også padder. Huden spaltes, og kun undersiden bruges. Oversiden, hvor hårene har siddet, har hudens naturlige struktur og er derfor ikke anvendelig.
Der er ingen undskyldning for ikke at tage et kig på de mange forskelligartede læderarmbånd, der er at finde på nettet. Der er alt fra det helt simple læderarmbånd til de armbånd, der er både særprægede og iøjnefaldende. Karakteristisk for læderarmbåndene er også, at de er be-hagelige at have på. Det er læderets bløde overflade, der gør dem særdeles komfortable. Leder De efter en gave til en ven eller veninde, et familiemedlem eller en kæreste, så er læder armbåndet heller ikke nogen dum løsning. Der er ingen grund til at tage højde for køn, da læder armbånd hverken er forbeholdt mænd eller kvinder. Læder armbåndet er nemlig kendetegnet ved at være mere groft og mindre feminint end andre armbånd. Så har man endnu ikke et armbånd, man ikke har lyst til at tage af, eller mener man, at en ven eller veninde trænger til lige netop sådan et, så er nettet et helt oplagt sted at starte. Et personligt og smart armbånd er kun få klik med musen fra at havne i lige netop Deres postkasse.

Comments

  1. Supergod artikel om læderarmbånd som enhver bør prøve næsten gang de skal have et armbånd. Et læderarmbånd føles varmt mod huden og ikke køligt som et armbånd af metal kan føles som.