Den marokkanske argan olie

Hvad er argan olie?

Du er sikkert stødt på navnet eller olien før, for den er sammen med kokosolie blandt nogle af de mest omtalte og efterspurgte naturlige vegetabilske olier pga de mange gode egenskaber.

Olien kommer fra Marokko, som er det eneste sted i verden, hvor den presses. Det skyldes, at argantræet kun i Marokko bære frugter. Træet vokser også i Mexico, men her er det dog ikke frugtbærende.

Det er fra frugterne, at argannødderne kommer, og det er i disse nødder, at den gyldne olie gemmer sig.

Olien kan enten presses ud ved såkaldt koldpresning, som bliver til kosmetisk argan olie, som er den, der kan anvendes til huden, håret, neglene osv.

Nødderne kan også ristes, hvorefter de bliver koldpresset. Ved denne metode opnås den kulinatiske argan olie, som er den der kan spises og anvendes i såvel madlavning og salat, men også til dip ved tapas eller i den kendte marokkanske ret umlo.

Den kosmetiske argan olie er populær, fordi oliens helt unikke sammensætning, giver den en masse gode egenskaber til pleje af kroppens ydre. Olien har et super højt indhold af antioxidanter, essentielle fedtsyrer og vitamin E, og til sammen giver det en olie, som både har rensende-, plejende-, opfriskende-, helende- og genopbyggende egenskaber.

Olien er f.eks op til 3 gange så effektiv, som hvis du anvender en olivenolie til samme formål, selvom olivenolien også er god og plejende.

Argan olie til huden

Arganolien er især kendt for dens egenskaber og gode virkning på huden. Mange bruger olien til at pleje huden og rense huden. Olien har nemlig dybderensende egenskaber, som gør den velegnet til at fjerne uren hud og bumser, og dermed komme urenhederne i huden porer til livs.

Derudover gør det høje indhold af essentielle fedtsyrer, at olien er god til at genopbygge og opfriske huden, således at huden kommer i balance, er sund og fugt balancen genoprettes.

Olien er drøj i brug, dvs der skal kun bruges lidt pr pleje, men det er kun en fordel, da en flaske dermed holder længere.

Huden optager olien virkelig hurtigt, hvis du ikke drukner huden i olie, og olien kan derfor let anvendes før der tages makeup eller andet på. Meget praktisk at pleje huden først.

Billig argan olie

Der er kommet rigtig mange billige arganolie mærker på markedet, men desværre er rigtig mange af disse styling produkter, dvs de er baseret på silikoner og lignende, og der er altså ikke tale on den velkendte og rene argan olie, som har de mange gode egenskaber. Silikone produkterne bør nemlig kun bruges til det, som er angivet på emballagen.

Ønsker du en god og billig økologisk arganolie, bør du altid tjekke ingredienslisten, som kun må indeholde en ingrediens, nemlig Argania Spinosa Kernel Oil, som er arganoliens INCI betegnelse.