MMA Shorts – Mixed Martial Arts

MMA, som står for Mixed Material Arts, er en sportsgren, hvor man er i fuld kontakt med sin modstander. Ligesom i alle andre sportsgrene er det rigtigt vigtigt at have det rette udstyr, og det er her shortsene kommer i spil.

I MMA skal de mandlige deltagere for det meste være bar på overkroppen og have shorts på. De kvindelige deltagere skal også være iført shorts og yderligere i enten en sports bh eller en tætsiddende top. I denne form for sportsgren er det vigtigt, at shortsene er yderst behagelige for deltageren forstået på den måde, at han eller hun skal kunne være meget fleksible i dem. Da MMA nu er den kampsport, som den er, bruges diverse greb og kneb, som kræver, at man kan bevæge sig hurtigt og fleksibelt rundt i ringen. Dette skal shortsene selvfølgelig tillade, ellers vil det kunne påvirke præstationen negativt.

MMA shorts skal nok engang være super fleksible så deltageren let kan bevæge sig rundt, men de har også en udseendesmæssigfunktion. For mandelige deltagere er shortsene og handskerne det eneste synlige de har på, hvorfor det også er vigtigt, at det ser godt ud. Det vil typisk være deres kendetegn i ringen og kan være med til at give et intimiderende billede af dem for modstanderen. Shortsene spiller altså på denne måde en stor rolle for deltagerens identitet. MMA Shorts kaldes også populært fightshorts, fordi de primært bruges til at slås i.

Century MMA er et amerikansk velkendt firma. Det er en af verdens største producenter af kampsportsudstyr og her falder MMA udstyr også ind under. Firmaet er velkendt i UFC (Ultimate Fighting Championship), som er verdens største MMA organisation. De sælger alt, man skal bruge til en MMA træning og stævner – alt lige fra handsker til shorts, T-shirts og hovedbeskyttere.

De fleste MMA shorts tørrer forholdsvis hurtigt og har en form for stræk materiale, der sørger for, at deltageren har større bevægeligfrihed. Ydermere har de fleste shorts også et split i ydresømmene, da det igen giver deltageren større bevægeligfrihed, ved at han kan sparke højere.

Shortsene spiller alt i alt en meget vigtigt rolle for en MMA deltager. De kan både være med til at give et mere professionelt look såvel som et mere intimiderende look. De spiller en vigtig rolle for deltagerens identitet, da det næsten er det eneste deltageren har på. Ydermere, shortsenes vigtigste funktion; stor bevægelighed for deltageren i ringen. Han skal nemlig være i stand til at udføre diverse kneb, slag og spark.

MMA Shorts kan nemt og hurtigt købes I en online kampsports butik.