Økologisk børnetøjsmærke

Alle mødre kender sikkert mærket Urban Elk som er et økologisk dansk designede mærke, som henvender sig til børn i 0-8 års alder, her fortæller vi lidt om selve virksomheden.

I den korte levetid som Urban Elk har haft, har der været en stigende efterspørgsel på naturlige produkter. Produkter der er fremstillet uden nogen former for rest kemikalier eller andre skadelige stoffer.

De har derfor valgt kun at bruge vandbaseret printfarver på alt deres tøj, og valgt ikke at bruge plastprint som indeholder skadelige stoffer og kemikalier.

Som deres hovedregel, forsøger de at kun at bruge 100% bomuld, og undgå syntetiske stoffer, da det ikke hjælper huden med at kunne ånde lidt.

En voksende del af deres kollektioner er lavet i deres økologiske bane, hvor der kun bliver brugt økologisk dyrket bomuld.

Dette betyder, at bomulden dyrkes ved hjælpe af metoder og materialer som  har en meget lav påvirkning på miljøet.

Denne bane som Urban Elk kører i  er meget særskilt på markedet, og det giver forbrugeren en enestående mulighed for at sætte deres barns trivsel først, og uden at prisen bliver forhøjet.

Alle deres leverandører og producenter er alle international certificeret, og overholder de høje standarder for en bæredygtig produktion som tager hensyn til miljøet, samt levere et højt kvalitetsniveau.

Urban Elk kan garanter at ingen af deres produkter er og bliver fremstillet af børnearbejde.

Urban Elk

Siden de præsenteret deres første kollektion i efteråret 2006 er det blevet fulgt op  af to årlige kollektioner forår/sommer kollektion og efterår/vinter kollektion.

Kollektionerne er designede af stifteren af Pouline Kiertner, hvor det præger af skandinaviske  tradition for enkelthed og høj kvalitet.

Urban Elk produkter er rettet mod 0-8 årige, derfor finder de det vigtigt at tøjet er behageligt at have på og at trykket på tøjet appellerer til børn, som er taget fra barnets verden.

De har base i København, hvorfra alt deres design, salg og distribution organiseres.

Alt fremstillingen af tøjet bliver overladt til deres dygtige internationale anerkendte partner i Sydøstasien.

I dag bliver Urban Elk mærket solgt i over 100 udvalgte butikker på tværs af  Europa.

De driver pt selv 2 forretninger som er deres egne, som er fyldt med alt deres ynglings tøj og tilbehør.

Begge butikker har beliggenhed i København, det ene i centrum af byen nær metroen og togstationen. Den anden ligger i lokalsamfundet på Nørrebro.

Butikken nær centrum har åbent torsdag – fredag fra 11-17:30 og lørdag fra 11-14:30. Den anden på Nørrebro har åbent mandag – torsdag fra 11-17:30 og lørdag fra 11-14:30.

Adresserne kan du finde på deres egen hjemmeside.

Trackbacks

  1. […] synes da lige jeg vil linke til en artikel jeg har skrevet om mærket Urban Elk og deres økologiske tøj de producerer, jeg linker til en side […]

  2. […] Hvis du vil læse om andre børnetøj mærker som tænker på miljøet og barnet i sig selv, så læs bag om Urban Elk. […]