Økologisk børnetøj – til dine guldklumper!

Der popper efterhånden økologisk børnetøj op alle vegne – og det er rigtig godt med et bredt udvalg! Sørg dog for at gå efter det certificerede økologisk børnetøj, da der sker en del greenwash på området 🙂 Det kendteste eksempel er mærkningen øko-tex, der ikke har noget som helst at gør med økologi, men som blot er en sundhedsmærkning, der tilkendegiver at der er sat grænser for hvor meget kemi tøjet må indeholde – ikke om det må indeholde kemi eller ej.

Certificeret økologisk babytøj og børnetøj er helt frit for skadelige kemirester – hverken i dyrkningen eller den efterfølgende forarbejdning på værksted eller fabrik er de skadelige kemiske stoffer tilladt.

Økologisk bomuld er generelt blødere en konventionel bomuld – prøv bare at købe nogle enkelte dele, du vil strake opdage det! – det kommer af at det ikke har gennemgået de kradse kemiske bade som konventionel bomuld bliver udsat for i kampen for at rense, farve og efterbehandle tekstilerne.

De færreste har overskud til at skifte hele garderoben ud – men start med det der sidder inderst mod kroppen; økologisk undertøj og nattøj til børn, strømper og sengetøj…så har du allerede gjort en forskel!