Øreringe findes i mange varianter som f.eks. creoler

Langt de fleste piger, og derigennem også de fleste mænd, har stiftet bekendtskab med øreringe – og har mange forskellige. Til de fleste sæt kjoler, hører der sig også et sæt øreringe, siges det.

Øreringe findes i mange forskellige former, designs, materialer og størrelser. Endvidere findes der mange forskellige typer af øreringe. De mest anvendte er dog creoler, ørestikkere og ørekroge. I denne artikel vil jeg kort komme ind på de forskellige typer og deres særpræg.

Den første form for øreringe, som de fleste piger får øjnene op for, er de såkaldte ørestikkere. Det drejer sig om relativ små øreringe, der fungerer ved at frontsmykket har en lang stilk, der kan sættes ind i bagsmykkets fatning, der drejes, så det holder fast. Fordelen ved denne type ørering er, at det er let, traditionelt, og samtidig meget praktisk. Mange piger behøver ikke at fjerne deres ørering af denne type, når de går til sport, da det ikke hænger udenfor øret, men sidder på øret. Samtidig findes de i et kæmpe udvalg, der gør det nemt at finde en ørering der matcher.

Den mest udbredte form for ørering blandt alle aldersgrupper, er dog creoler øreringe. Denne type ørering er kendetegnet ved, at bestå af ét stykke metal, der er formet som en ring. Den er skåret igennem, og på den måde kan man samle den, ved at sætte den ene ende, der ligesom ørestikkerne har en stilk, igennem den anden ende, der har fræset et hul. Da stilken er relativ lang, hænger kreolen i stilken. Denne type ørering er meget klassisk, og går rigtig godt til langt de fleste kjoler. Samtidig er den mere fremstående end f.eks. ørestikkerne, og er ofte anvendt af mere modne kvinder, der ønsker et sexet, men afdæmpet look, der samtidig skaber opmærksomhed. Designudvalget er også ret bredt her, selvom selve grunddesignet er ret gennemgående.

Den sidste form for ørering, som de fleste kender, er ørekrogen. Man kan godt sige, at ørekrogen er en form for mellemting mellem ørestikkere og creoler. Ørekrogen har en stilk ligesom ørestikkeren og kreolen, men kan ofte fås med et bagsmykke, så den holdes fat. Til gengæld sidder ørekrogens smykke ikke lige på øret, men er ofte af længere stand, og kan fås i et meget bredt udvalg af design og former. Denne form for ørering er lidt speciel, da den er mere fri i sit design, og samtidig går godt til rigtig meget tøj.

Nogle rigtig gode eksempler på disse tre typer øreringe kan findes på nettet. Der kan ses mange forskellige slags, og priserne er meget brugervenlige – med andre ord køb dem på online på nettet hvor kvalitet i forhold til pris er helt i top.