Prutter du optimalt?

Overskriften fik dig sikkert til at kigge lidt skævt på skærmen? 🙂 Nu handler denne artikel dog ikke om den gassky, der til tider kan finde på at komme ud af din bagende, men om, hvordan du du får prisen helt i bund, når du handler på loppemarkeder eller andre steder, hvor der kan pruttes om prisen.

Ovre på min nye blog med gode informationer har jeg netop skrevet en artikel med en henvisning til en hjemmesidetjeneste, der viser de seneste nye loppemarkeder i Danmark. Derudover har jeg skrevet om et virkelig godt tip til, hvis du gerne vil banke en pris så langt som muligt ned. Jeg har selv afprøvet det, og der er ingen tvivl om, at det virkelig virker.

Lad os kommen til sagens kerne:

Få prisen ned på et loppemarked

Først og fremmest skal du have godt med penge i lommerne. Hav forskellige sedler og mønter. Lad os tage et eksempel med en typisk vare, du kan købe på et loppemarked: et tv.

Du spørger sælgerkvinden om, hvad tv’et koster. Hun siger så, at det koster 300 kr. Du vil naturligvis gerne købe det til en endnu billigere pris, så du foreslår i stedet 200 kr. Det typiske tilbagesvar herefter vil være, at kvinden foreslår, at i mødes på halvvejen – altså på 250 kr. Herfra er det for dig svært at presse prisen endnu længere ned, medmindre du benytter dig af dette trick.

Det, du gør nu, er, at du tager en knitrende tohundredekroneseddel op af lommen og siger, at du altså kun har 200 kr. på dig, og du vil virkelig gerne have det tv. Kvinden ser, at hun kan få pengene her og nu. Hun sælger ikke varen til en pris, som hun er 100 % tilfreds med, men hun kan alligevel ikke sige andet end “okay, tv’et er dit for 200 kr.”

Så simpelt er det 🙂 Prøv det selv …