Sådan sparer du 2300,- på dit nye løbehjul

At der er forskel på priserne fra butik til butik er der næppe nogen der bliver overrasket over. De fleste er godt klar over at Netto er relativ billig, mens Irma er relativt dyr.

Hvad der tilgengæld er mange der ikke ved er, at der er meget stor forskel på priserne. Så stor forskel, at de fleste risikerer er betale det dobbelte eller mere fordi de ikke sammenligner butikkernes priser før de køber.

Irma er godtnok ikke dobbelt så dyr som Netto, men på andre områder end dagligvarer er der bestemt mulighed for at betale det dobbelte eller mere. Så hvis du gerne vil være en fornuftig forbruger og spare penge når du køber noget, så er det vigtigt at du sammenligner butikkernes priser grundigt.

Her skal du sammenligne priser

Selvfølgelig skal du ikke sammenligne priser på alt, da det ikke altid kan betale sig. Den tid du bruger på at sammenligne priser skal stå i forhold til de penge du potentielt kan spare.

Så du skal ikke bruge tid på at sammenligne priserne på mælken nede i Netto, men tilgengæld skal du bruge tid på at sammenligne priserne på løbehjul når du står og skal bruge sådan et. For du kan næppe spare alverden på en mælk eller to, men tilgengæld kan du måske spare flere hundrede kr ved at købe dit nye løbehjul i den rigtige butik med de bedste priser.

Sådan sammenligner du priser

Der er flere måder du kan sammenligne priser på og nogen måder er selvfølgelig mere effektive end andre. Det værste du kan gøre er at kontakte en masse butikker en efter en. Det tager en masse tid og mange butikker svarer måske ikke på telefonen eller på dine mails, så du ikke får et ordentlig billede af hvad priserne er rundt omkring.

Du skal heller ikke sidde og besøge en masse online shops en efter en. Det tager nemlig igen alt, alt for lang tid.

Den bedste løsning er at bruge en af de mange sider til prissammenlign som du finder på nettet. Hvis vi vender tilbage til eksemplet med løbehjulet, så kan du fx. bruge denne sammenligning af priser på sportsudstyr til at finde det billigste løbehjul.

Iflg. oversigten, så koster det billigste løbehjul 227,- kr, mens det dyreste koster 2530,- kr. Dvs. at du potentielt kan spare omkring 2300,- kr ved at sammenligne priser først og så købe dit nye løbehjul i den billigste butik.

Jeg ved godt der er forskel på løbehjul, men det betyder ikke at det dyreste løbehjul nødvendigvis er mange gange bedre end det billigste. Og synes du det billigste løbehjul er for usselt, så er der jo ingen der forhindrer dig i fx. at købe et løbehjul fra oversigten til fx. ca. 500,- kr.

Ikke kun sportsudstyr

Her i denne artikel har jeg haft fokus på sportsudstyr, men det er ikke det eneste sted du kan spare masser af penge ved at sammenligne priser. Det kan du også gøre på alt muligt andet. Så næsten uanset hvad du køber, så skal du altid tænke over om du skal sammenligne priser eller ej og om det ikke er værd at bruge et par minutter på.

Det er næsten altid værd at bruge et par minutter på at sammenligne priser. Og er du i tvivl om det er det, så prøv at regne ud hvad du lige har tjent ved at sammenligne priser på løbehjul. Hvis vi siger det tog 5 minutter at besøge priseroversigten og kigge den igennem, så svarer det til en timeløn på 27600,- kr! (da forskellen mellem det billigste og det dyreste løbehjul var omkring 2300,-).