Spirillen er en herlig tegneseriefigur. Lær om et jungledyr.

Mange af os kender det dejlige dyr med den lange hale fra den dybe jungle. Splint og Kvik fandt Spirillen på en rejse til sydamerikas jungle. Senere har Spirillen fået sine egne album med familie og det hele.

Huba Huba

Spirillen er tydeligvis et meget intelligent dyr, med en personlighed, som mange af os kan forholde os til. Han passer altid godt på sin familie. Han er ikke voldelig af natur, men hvis situationen spidser til, er han heller ikke bleg for at knytte sin hale til en bold og stikke en ordentlig næsestyver ud til dem, der har fortjent det.

Spirillen har ikke noget egentligt sprog, men det velkendte “huba huba” annoncerer, at han er i nærheden.

Sådan blev Spirillen fundet

I Splint & Co.-albummet Arvestriden rejser Splint og Kvik til Palombia for at finde en spiril og dermed løse den tredje opgave i arvestriden.

Her støder de på et dyr, som kun få har set før. Det er gult med sort pletter, lidt som en leopard, men det lever i træerne og minder meget om en abe. Halen er meget usædvanlig; den er nemlig ekstremt lang. Ikke bare er den lang, men også meget adræt, og den kan formes og bruges som ekstra arm til at fiske med eller som et praktisk langdistancevåben mod fjender.

Spirillen følger Splint og Kvik på eventyr i flere, senere historier, hvor personligheden træder frem. Der er (heldigvis) også lidt af en ballademager i det charmerende jungledyr.

Samlerfigurer med Spirillen

Hvis du også er fan af Spirillen og allerede har købt og læst alle tegneseriealbummene – flere gange, vil det sikkert glæde dig at vide, at du kan købe plastfigurer med Spirillen og familien. Figurerne er håndmalede og meget livagtige. Halen er i halvstift materiale, så du sagtens kan forme den, uden at den knækker. Der er mange forskellige figurer med Spirillen, Den sorte Spiril, alle spirilungerne (Bibi, Bibu og Bobo) m.fl.

Disse figurer er ganske holdbare og naturligvis frie for gift, så det er sikkert at lade børnene låne dem en gang imellem, når du vil være ekstra flink. Ellers er de sjove og nuttede at have stående på en hylde, på skrivebordet eller hængt op i en snor i bilen.

Originalnavnet er Marsupilami

Den belgiske forfatter og tegner André Franquin er ham, der opfandt og navngav det spøjse dyr. På fransk hedder Spirillen Marsupilami.