Vælg den rigtige flyverdragt til dit barn

Markedet bugner af flyverdragter fra en lang række forskellige producenter – fra eksklusive luksusvarer der koster langt over tusind kroner, til de mere tilgængelige highstreet-mærker, hvor du kan få en flyverdragt til under 500 kroner. Men hvad skal du kigge efter, når du vælger flyverdragt til dit barn? Få svaret din denne artikel.

Vælg en flyverdragt i den rigtige størrelse

Først og fremmest skal du naturligvis vælge en flyverdragt i den helt rigtige størrelse. Mange vælger at købe flyverdragt på udsalg, hvor der da også kan være mange penge at spare, men det kan være en risikabel strategi. Det er svært at gennemskue, hvor hurtigt dit barn vil vokse indtil næste sæson, og en flyverdragt der ikke er den rigtige størrelse er ubrugelig.

Husk at en flyverdragt skal have god plads – både så barnet kan vokse, og så der er god bevægelsesfrihed i dragten. Flyverdragter skal være større, end du nok umiddelbart tror, og numsen skal faktisk hænge helt nede om knæene på barnet, så flyverdragten ikke strammer, når barnet f.eks. bøjer sig ned.

Flyverdragt med fokus på sikkerhed

Sørg også for, at den flyverdragt du vælger har fokus på sikkerheden for dit barn. Desværre sker der jævnligt kvælningsulykker, hvor overtøj sidder fast i f.eks. klatrestativer, og barnet ikke har mulighed for at komme fri. Den risiko kan du minimere ved at vælge flyverdragter med hætter, der sidder fast med trykknapper. En sådan hætte vil selv gå løs, hvis den sætter sig fast.

Gå også uden om flyverdragter med løse snører og bånd, som er en sikkerhedsrisiko og ikke er børnevenlige. Ticket to Heaven er bl.a. en af de mange gode producenter flyverdragter med sikkerheden i højsædet. Læs mere om sikkerhed hos Samvirke.

Flyverdragter til enhver smag

Tests har vist, at du ikke nødvendigvis får mere varme og vandtæthed ved at vælge de dyre flyverdragter – der kan de billigere modeller ofte være lige så gode. Så du kan ikke nødvendigvis regne med, at dyrere er lig bedre. Kig derfor på andet end blot prisen, når du vælger flyverdragt til dit barn. Og så er det selvfølgelig ikke kun et spørgsmål om en varm og sikker dragt – den må jo også gerne være pæn. Og der er der i hvert fald efterhånden noget på markedet for enhver smag. Og det gælder uanset om du er til det farvestrålende eller det klassiske.

Hvor skal jeg købe en flyverdragt henne?

Som sagt anbefaler vi ikke, at man køber flyverdragter på tilbud, hvis der er lang tid til, at barnet skal have flyverdragten på, men er der kun et par måneder til sæsonen starter, så er der mange penge at spare ved at finde en flyverdragt på udsalg eller tilbud. Man kan også være heldig at gøre en god handel igennem en outlet og fra tid til anden er der faktisk også konkurrencer, hvor man kan vinde en splinterny flyverdragt – og billigere kan det jo ikke gøres. Sådan en kan du finde her.

Til sidst, men ikke mindst, så handles langt de fleste flyverdrager i de fysiske butikker, hvor man har et godt udvalg og hvor der samtidigt er nemme muligheder for, at teste flere forskellige flyverdragter uden at skulle bøvle med at sende returvarer frem og tilbage.

God jagt og held og lykke med, at finde den rigtige flyverdragt til dit barn.