Guide: 3 tips omkring rentefrie lån du bør høre

Står du og mangler et mindre beløb her og nu? Så kunne et rentefrit lån være den rette løsning for dig.

… Med et lån uden renter kan du nemlig undgå renter – typisk gennem de første 30-60 dage af lånet.

Der er dog også ting, du bør være opmærksom på omkring rentefrie lån. Derfor har jeg skrevet denne guide, hvor du får 3 tips omkring rentefrie lån, som du bør huske.

1. Undersøg lånemarkedet

Der er utallige låneudbydere på det danske marked… Derfor er det vigtigt, at du undersøger og sammenligner lånene fra de enkelte udbydere, inden du optager et lån.

En måde at gøre dette på er at finde og liste låneudbyderne. Dette kan dog være en lang og tidskrævende proces… Især hvis du starter helt på bar bund.

Et alternativ er at benytte en lånsammenligningstjeneste. Der er også flere af disse på det danske marked – Eksempelvis Loanscouter.com hvor du på denne side kan læse mere om rentefrie lån.

En lånsammenligningstjeneste som LoanScouter har gjort forarbejdet for dig. Du finder nemlig her en række af de aktuelle lån på det danske marked, som du kan sammenligne på områder såsom løbetid, lånebeløb og ÅOP – Ligesom du kan finde låneeksempler.

2. Læg et budget

Inden du optager et rentefrit lån, er det vigtigt, at du får et overblik over din økonomi. Lånet er nemlig typisk kun uden renter gennem en begrænset periode. Overskrider du denne periode, vil der typisk begynde at komme renter på, hvilket betyder, at lånet i sidste ende måske viser sig ikke at være så billigt som først antaget.

Et budget kan laves på flere forskellige måder. Men den grundlæggende idé er, at du lister dine udgifter og indtægter.

Når du gør dette, bør du være opmærksom på at få budgettets enkelte poster fordelt ud så præcist som muligt. Hold eksempelvis poster som “take away” og “indkøb af madvarer” til aftensmad adskilt. På den måde kan du nemlig bedre se, om du eksempelvis har et overforbrug, når det kommer til take away.

Efter du har lagt budgettet kan du se, om du virkelig har brug for lånet… For måske viser budgettet, at der er områder, hvor du har mulighed for at tjene flere penge (øge dine indtægter). Og/eller – mere normalt – vil det vise områder, hvor du har mulighed for at spare (sænke dine udgifter).

3. Sæt dig ind i lån – Læs det med småt!

Der er mange danskere, som ikke kender til selv de mest basale omstændigheder omkring at optage et lån… Og hvorfor skulle man også det, hvis man aldrig har prøvet det før – det er jo ikke et område, der sådan rigtig bliver undervist i gennem folkeskolen og ungdomsuddannelserne.

Hvis ingen allerede har forbarmet sig over dig og lært dig, hvad du bør vide omkring lån, bør du derfor sætte dig ind i det.

Her er det i første omkring væsentligt at kende til følgende begreber:

  • Løbetid: Løbetiden er den tid, det tager at tilbagebetale dit lån. Det er særligt vigtigt at kende til løbetiden, når det gælder rentefrie lån. Der kan nemlig være forskel på, hvor lang løbetiden er, og hvor mange dage lånet er rentefrit.
  • ÅOP: ÅOP er de årlige omkostninger i procent. Der er andre omkostninger end renter forbundet med et lån – nemlig gebyrerne – og derfor er ÅOP’en god til at give dig en indikation af de samlede omkostninger. Vær dog opmærksom på at ÅOP’en kan være lidt misvisende, når vi taler om korte lån, da den er udregnet på baggrund af omkostningerne over et år.
  • Kreditværdighed: Kreditværdighed er et udtryk for dine evner til at tilbagebetale lånet. Jo bedre din kreditværdighed er, jo højere er sandsynligheden for, at din låneansøgning vil blive accepteret.

Jeg håber denne lille guide har været en hjælp til, hvad du skal vide, inden du optager et rentefrit lån.

Held og lykke med “jagten”!