Rigtig mange danskere elsker at drikke vin, men det er desværre ikke alle, der har held med at vælge, hvilken vin de skal servere for deres gæster. Mange vælger derfor det oplagte valg, nemlig rødvin, men skal man fx finde en god vin til fisk, skal man faktisk ofte vælge en hvidvin.
Vin til fisk er noget af det sværeste at finde, da en dårlig eller upassende vin til fisk kan ødelægge hele måltidet og dermed også smagsoplevelsen. Mange danskere vælger som sagt at servere rødvin til fisk, når de i stedet for burde servere en kold hvidvin.
Hvidvin er en rigtig god vin til fisk, da den har en meget frisk og let smag, som egner sig rigtigt godt til fisk, især laks og muslinger, mens rødvinen er langt tungere og derfor ikke egner sig til den ferske smag, som fisk nu engang har.
Man kan med fordel vælge at servere hvidvin til sin forret, især hvis det eksempelvis er laks, da de to komplementerer hinanden rigtigt godt. Er du i tvivl om, hvilken vin du skal servere for dine gæster, så kan du altid kontakte din lokale vinhandler eller klikke her for at læse mere om de forskellige vine.
Ligesom når du skal vælge en god rødvin, kan det være svært at vælge en vin til fisk, da der findes utallige forskellige vine og druer, som de er lavet på.
Har du brug for hjælp til at vælge, hvilken vin til fisk du skal servere for dine gæster, så anbefales du som sagt at købe en god hvidvin, og lægge den på køl. Hvidvinen kan også sagtens bruges som velkomstdrik og til forretter, herunder til laks og muslinger.