Rødvin og hvidvin: Hvilken vin passer til mit middagsselskab?

Som de fleste af os nok ved, så findes der overordnet to typer vin, nemlig rødvin og hvidvin, som hver især er lavet på forskellige druer. I denne artikel vil vi se nærmere på de forskellige vine.

 

Rødvin – den ubetingede favorit

Rødvin er den ubetingede favorit, når det kommer til vin og druesort, og det er da også en sand klassiker. Vinen kan bruges til stort set alt, og den kan serveres til samtlige retter – forretter såvel som hovedretter og desserter.

 

Mange vælger også at drikke et glas vin om aftenen, mens de nyder solnedgangen, og det er her denne vins alsidighed kommer ind i billedet. Er du i tvivl om, hvilken vin du skal servere for dine gæster, så er en rødvin altså et sikkert valg.

 

Rødvin er fremstillet af blå druer med skaller, hvorfor man ofte får blålige tænder, når man drikker det, men det afhænger også meget af vinens kvalitet.

 

Hvidvin – den stærke konkurrent

Hvidvin har altid været lidt undertippet, når det kommer til vin, fordi den ikke er lige så alsidig som rødvinen, men i løbet af de sidste par år har den vundet større og større indpas i Danmark. Hvidvinen er perfekt som velkomstdrik på en varm sommerdag og nydes bedst iskold.

 

Hvidvin er dog også utrolig populær til forretter og især fiskeretter, da den komplementerer disse retter utroligt godt, og den er også rigtig god til søde og lette desserter.

 

Det kan være svært at beslutte sig for, om man skal vælge at servere rødvin eller hvidvin for sine gæster, men med denne korte vejledning håber jeg i hvert fald, at du er bedre udrustet til at træffe det rette valg. Om ikke andet kan du altid forhøre dig hos din lokale vinhandler.