Par vin og mad

Ligesom et godt ægteskab, blev vin og mad betød for hinanden. Hver forbedrer og styrker oplevelsen af helheden. Så hvorfor er det så skræmmende at forsøge at par fødevarer med vin? Rygter vil vide at der er heftig vaskeri lister af regler og bestemmelser, der kræver streng overholdelse for at opnå den perfekte vin og mad par.

Grib en pen og papir til at skrive ned. Regel nr 1.

Regel 1 hedder det, at der ikke er nogen regler, når der matcher dine foretrukne vine med din elskede opskrifter, sikker på der er hints og populære, selv “berømte” kampe, men i sidste ende det bedste match er, hvad behager din gane. Det er virkelig personlig præference. Når det er sagt, her er nogle tips til at hjælpe dig med at fastslå, hvad der kunne være gane tiltalende for dig personligt.

Vin og mad Flavor Interactions Først lad os overveje smag interaktioner. Du er kun i stand til at opdage fire forskellige varianter med din tunge: sødt, surt, salt og bittert, mens din næse er i stand til at dechifrere over 200 forskellige dufte. Mellem kombinationen af sensoriske optræk fra både din tunge og din mund du er i stand til at opleve en bred vifte af smagskarakteristika og nuancer. Når du begynder at parre vine med fødevarer, skal du huske, at de varianter af de fødevarer kan både modsiger og kompliment vin markeringer, og begge kan være god. For eksempel kan en sød Riesling gøre en pose salt chips smager endnu mere tiltalende ved at sammenligne saltiness mens giver nogle af dens iboende sødme, eller når parret med en rig dessert ligesom cheesecake sødme af vinen ville sandsynligvis fyldig i smagen på grund af det overordnede indflydelse cheesecake.

Mad Par: Tunge vs Light Dernæst overveje, om en skål er “tung” eller “light” i naturen, er forskellen mellem et måltid bestående af bøf og kartofler eller en, der tenderer mod en kylling og grøntsager røre-yngel. Generelt synes de fleste mennesker til at foretrække heartier fødevarer parret med fyldigere og rørige røde vine og lettere billetpris skal suppleres med mere delikate hvidvine. Igen er der tale om præference generaliseringer, et sted at starte og derefter eksperimentere med dine egne kombinationer. Nogle har tendens til at finde det nemmere at huske rødvine med rødt kød og hvide vine forbedre hvidt kød.

Mere vin og mad Faktorer at overveje andre faktorer at tage hensyn til, når man ser på parring potentialer er fødevarer syreindhold. Sure fødevarer, ligesom en græsk salat eller citron-baserede sauce arbejder godt sammen med vine, der deler en sur undertone (Pinot Grigio for eksempel). Mens fødevarer, at lean til den sødere side, ligesom en kylling apple salat, en tendens til at parre godt med vine, der er bare en smule tørrere end den mad, de skal komplimentere (fx en off-tør Riesling)

Købe vin online på: http://www.supervin.dk/