Te og kaffe har vundet danskernes hjerte, og chancen for at det nogensinde mister vores kærlighed igen er minimal. Vi hælder produkterne i os som aldrig før, det har åbnet op for en hel ny verden af smagsoplevelser inden for samme emne. For dem som ikke kan lide den normale sorte kaffe, er der nærmest kommet et gateway produkt som alle kan lide, og det er selvfølgeligt café latte.
Kaffe fås både som formalet fra bønner, og som instant kaffe, hvor det har været frosset ned, og nemt kan laves ved blanding i kogende vand. Den sidste er efterhånden den mest normale, da smagen stort set er den samme som alm. Kaffe. Samtidigt er kaffe også blevet til nogen som alle har råd til, du kan faktisk få en pose til kun 10 kr. nogle steder nu, hvilket jo nærmest er ingenting for en normal person.
De studerende holder sig heller ikke tilbage, og blandt de unge er kaffe-barer blevet ultra populære, og et tegn på at man er smart og hip. Man ser dem ofte på vej til universitet med en Barista papkop i hånden, fra en af de smarte steder, hvor en kop kaffe koster 20-50 kr. Og som jeg næsten lige nævnte, så koster en pose formalet kaffe flere steder kun 10 kr. Så man kan også hurtigt forstå hvorfor denne branche er blomstret så godt i Danmark. Der er simpelthen mange penge i kaffe.
Vi har prøvet at samle både gode tilbud, gode smage – men også de helt rigtige tilbehørsprodukt som du skal bruge til f.eks. en Cafe Latte eller Mochiato måske. Der er det nemlig ikke nok med kogende vand, sukker, en kop og ske. Her skal du kunne skumme mælk, således at det får en flot skummet konsistens. Skal det samtidigt være helt smart, så hælder du lidt kanel i din skummet mælk, og former et blad eller anden smart figur.
Te er blevet mere og mere brugt i Danmark, også i takt med at vi er blevet meget mere multikulturelle. Da mange andre kulturer har te som noget af det mest normale, og så er der jo kommet stor fokus på de helbredsmæssige fordele ved te fra urter. Men så længe hverken te eller kaffe har nogle sundhedsskadelige bivirkninger, skal vi nok regne med at kunne nyde det langt frem i fremtiden.