Indtil fornyeligt var jeg ikke den store kaffeentusiast. For mig var kaffe et middel til at holde mig kørende i længere eksamensperioder og de tidligere morgener på studiet, når man sad og drømte sig væk til sin seng eller mange andre steder som var betydeligt mere spændende end en forelæsning i virksomhedsetik. På disse tidspunkter nød jeg rent faktisk kaffen. Det var mit middel til at vende tilbage til virkeligheden. Men indtil fornyeligt vidste jeg ikke at den kaffe, som jeg drak var utrolig dårlig i forhold til det fantastiske udvalg af kvalitets kaffe, som man kan anskaffe sig hvis man bare søger lidt. Men nu skal det ikke lyder som at jeg fik en guddommelig indgriben. Nej, min mor valgte til hendes fødselsdag at invitere hendes børn med ud til en kaffesmagning, og nøj, hvor jeg ikke glædede mig særlig meget. Men hold da op, hvor blev mine tanker gjort til skamme. Det var en fantastisk oplevelse, hvor vi kom igennem flere forskellige sorter af kaffebønner, som var fremstillet i anderledes klimaer og på forskellige fremgangsmåder. Vi fik kaffe fra Indonesien, Kenya, Etiopien, Brasilien, Guatemala og sågar Hawaii (havde ikke i min vildeste fantasi troet at Hawaii lavede kaffebønner).
Men det her var altså bare en så skelsættende oplevelse for mig i forhold til min tidligere holdning til kaffe. Jeg gik fra at være total ligeglad med kaffe til faktisk selv at opsøge viden om special kaffe og undersøge, hvordan jeg selv kunne komme i gang. Så jeg anskaffede mig en kaffekværn og så begyndte jeg ellers at prøve forskellige slags kaffearter. Jeg valgte, at efterspørge special kaffe og da jeg ønskede at prøve så meget som muligt, gik jeg til specialbutikker for at få lov til at købe mindre mængder og drage nytte af deres store viden. Og det har simpelthen bare været en kæmpe oplevelse både smagsmæssigt og for mig som person.
Så jeg er kommet igennem utallige kaffesorter og jeg er slet ikke færdig endnu. Indtil videre er min største oplevelse kommet med special kaffe fra Ecuador. Det kan jeg varmt anbefale, da det ikke er så voldsomt dyrt plus at det er lavet på Arabica bønner som går under det botaniske navn Ægte Kaffe. Nu håber jeg, at jeg kan få dig, som ligesom mig, ikke havde de store holdninger til kaffe og gik glip af alle de oplevelser det sidenhen har givet mig, at min erfaring kan få dig til at prøve at give det en chance. For mig var det i hvert fald en game changer.