Skal du finde studenterkørsel til din klasse, så læs med her. I det følgende er der gode råd til jer om studenterkørsel og hvordan du nemt finder studentervognen til jer.
Inden i begiver jer ud på jeres livs tur som studenterkørslen er, er der nogle vigtige ting i bør overveje og have styr på. Her er de vigtigste råd til selve studentervognen punktopstillet:
- Få lavet en skriftlig kontrakt på studenterkørslen.
- Hvad er prisen inkluderet.
- Vær ude i god tid når I skal finde studentervogn.
- Tjek om vognmanden har forsikring og førerbevis i orden.
- Er der installeret kontrolapparat og fartskrive i studentervognen.
- Er der back-up studentervogn ved nedbrud.
- Antal timer I kan køre med vognen.
- Er der anlæg i vognen, og med mobil tilslutning.
- Tjek de ekstra ting, såsom fri-bar, slutrengøring mv.
En skriftlig kontrakt på kørslen er super vigtig at få lavet. Derved sikre I jer selv hvis eksempelvis uheldet er ude og studentervognen ikke kommer, eller bryder sammen i løbet af dagen. Det er før sket at studentervognsfirmaet ikke kommer til aftalt tid, og så står man der. I skal i det mindste have pengene tilbage hvis sådanne ting sker, og det hjælper en skriftlig underskrevet kontrakt på. Derudover kan der også stå i kontrakten hvad selve kørslen inkluderer. Er der inkluderet slutrengøring, hvad er der ellers af ekstra ting. Er der lydanlæg i vognen, er der en times oppyntning inden kørsel inkluderet, osv. Der er mange ting at tænke over, og det kan måske også få et tilbud til at se billigt ud i første omgang, men kigger man nærmere vil det måske fremgå af tilbuddet at en masse ting ikke er inkluderet. Se altid tilbuddet grundigt igennem inden I siger ja, og skriver under.
Lovkrav til studenterkørsel
Ja den senere tid er der fra EU med videre kommet forskellige lovkrav til studentervognen og føreren af vognen. Disse krav er at der skal være installeret kontrolapparat / fartskrive i alle studentervogne. Derfor skal du spørge studenterkørselsfirmaet om de også har installeret dette. Hvis I bliver stoppet af politiet i løbet af dagen, og der ikke er disse ting, vil I ikke kunne køre videre derfra og derfor er resten af dagen ødelagt. Tjek også om føreren af studentervognen har et gyldigt kørerbevis til vognen. Derudover er det også rigtig godt hvis der er en back-up vogn til rådighed, hvis den vogn I kører i bryder sammen og må på værksted.
En anden mindre ting er ting såsom lydanlæg om bord på vognen, og om der er mobil tilslutning så I kan høre musik i løbet af dagen. Husk at lave en playliste og læg den på et par mobiler I har med. Tag eventuelt også oplader med til telefonerne.
Derudover de ovennævnte råd er der også nogle mere personlige råd til jer her:
- Pas godt på hinanden.
- Pas på andre i trafikken, når I kører.
- Husk at drikke vand, ikke kun øl og sprut.
- Spis i løbet af dagen.
- Få styr på en musikliste.
Husk at være gode kammerater på turen, hvis der er nogen som får det dårligt, så hjælp dem. De har sikkert ikke fået nok vand at drikke i løbet af dagen. De har måske heller ikke spist noget. Spørg dem, de har måske glemt at drikke og spise, uden det var meningen. Alle er spændte på dagen, og så glemmer man sådanne ting. Pas på de andre i trafikken, der er andre medetrafikkanter når I er køre at køre i studentervognen. Lad vær med at genere dem unødigt, så ingen vandballon kast efter bilister eller cyklister 🙂 Vær gode mod de andre.
Hvor finder du studenterkørsel
Nu findes der et sted hvor I kan sammenligne priser imellem forskellige studentervogne, her kan I se hvad der er inkluderet i prisen og studenterkørslen. Stedet hedder min-studenterkorsel og er et system der nemt og enkelt giver jer overblik. Det eneste du skal indtaste er postnummer fra hvor turen skal starte, dato for kørslen, samt hvor mange studerende I er som skal med. Derefter vil I blive præsenteret for forskellige studentervogne og kan få tilbud fra dem som er interessant for jer.
Rigtig god vind og god studenterkørsel.