Dræbersnegle
Dræbersnegle kaldes også spansk skovsnegl eller iberisk skovsnegl. Den er ingen fare for mennesker, men alligevel bekæmper vi den kraftigt. Særligt haveejere har grund til det – for dræbersnegle æder alt omkring sig og er derfor en trussel mod havens vækster. Den bedste måde at bekæmpe dræbersnegle på er at indsamle dem manuelt og derefter aflive dem. I Miljøstyrelsen har man følgende forslag til artsbegrænsning: dræbersnegle samles manuelt og aflives i kogende vand. Det er vigtigt at bruge handsker ved indsamling.
Sneglenes tykke slim er meget svær at få af hænderne og indeholder colibakterier. Læg rabarberblade, plast eller papirsække på jorden, så sneglene har noget at gemme sig under. Det elsker dræbersnegle . Kom tilbage senere på dagen, og løft bladet/ posen. I fugten og mørket kan man nemt samle sneglene og derefter dræbe dem. Det virker også at hakke sneglene over i to dele med en skarp spade. Den snedige haveejer vælger at drukne dræbersneglene ved at grave en skål ned i jorden.
Lad et par centimeter stikke op over jordoverfladen, og fyld så øl og mælk i. Lugten vil nu tiltrække sneglene, som kravler op og derefter drukner i skålen. Den mest udbredte aflivningsmetode er formentlig at drysse salt på sneglene, men den metode skal man ifølge Miljøstyrelsen ikke anvende, da det er en pinefuld måde at dø på. Så hellere drukne i øl.
Pas på naturens gift
Vi har i Danmark en del giftige bær og vækster i vores haver og vores natur. Her er nogle af de naturskabninger man bør passe på, fordi de kan indeholde stoffer, der i værste fald kan være dødbringende, i bedste fald give en let forgiftning:
- Alpeviol
- Benved
- Buksbom
- Dansk ingefær
- Fingerbøl
- Guldregn
- Julerose
- Kristtjørn el. Kristtorn
- Kæmpebjørneklo
- Laurbærkirsebær
- Liljekonval
- Nøgen jomfru
- Peberbusk
- Pigæble
- Påskelilje
- Rhododendron
- Skarntyde
- Sort natskygge
- Staudelupin
- Taks
- Thuja
- Tulipan
- Vedbend
- Ægte stormhat
Få 3 tilbud på en professionel gartner
Få erfarne løsninger og en professionel rådgivning med en faguddannet gartner. En gartner udformer og vedligeholder dine udendørsområder, således at både stubfræsning og fliselægning udføres sikkert og med god kvalitet. En anlægsgartner med tilbud kan assistere med at anlægge din nye terrasse med f.ex. chaussesten. Du kan også få ideer til at anlægge din plæne med rullegræs, hvor forarbejdet, som ved traditionel græssåning, har stor betydning for kvaliteten af det endelige resultat.
Bruger du en anlægsgartner til din have opgave, så undgår du at tage forkerte beslutninger, når du står med valget og placeringen af dine smukke planter. Endvidere kan du f.ex. også sikre den præcise dræning, når du skal have lagt ny stenbelægning. En reel gartner bør have både fingrene i mulden, men derudover holde det store overblik over de grønne områder. Har du et stort anlægsarbejde, kan du ligeledes få hjælp til den følgende pasning.