Hvorfor skifte til fjernvarme?

Hvorfor skifte til fjernvarme?

Det kan være en god idé, at overveje at få skiftet dit gas- eller oliefyr ud. Der er både penge at spare, men der er også mulighed for at skåne miljøet med en energibesparende løsning.

Fjernvarme er noget af det, som kommer nærmest, at være CO2 neutralt. Det er ikke CO2 neutralt, men det er mere miljørigtigt end både gad- og oliefyr. Med fjernvarme får du en løsning, som er tidsvarende frem for gamle løsninger, som hverken er godt for miljøet eller pengepungen. Fjernvarme kræver mindre vedligeholdelse og har lang levetid.

Det er nemt for en autoriseret VVS’er, at installere et fjernvarmeanlæg. Du vil have varme og varmt vand samme dag, som arbejdet igangsættes. Du vil altså ikke opleve de store gener. Hvilket fjernvarmeanlæg du skal vælge, kan du få vejledning af hos din lokale VVS’er. Der findes mange forskellige løsninger, både dansk producerede og udenlandsproducerede løsninger.

Bor du i Slagelse eller omegn, så kan det erfarne VVS-firma Slagelse VVS og Co både vejlede, installere, vedligeholde og reparere dit fjernvarmeanlæg.

Hvordan kan du spare yderligere med fjernvarme?

Det tager ikke mange minutter at slukke for fjernvarmen. Du bør derfor overveje, om sommeren, at lukke for fjernvarmetilgangen. Du kan nemt spare 1.000kr ved at lukke ned for det om sommeren, hvor man alligevel ikke har brug for det.

En besparelse på omkring 5% på den årlige varmeregning lyder ikke så tosset, vel? Det kan du få ved, at lukke for fjernvarmen i de perioder, hvor der ikke er brug for den. Det er svært, at lave en facitliste over, hvor mange penge DU kan spare ved at gøre det ene eller det andet. Er prisen i den høje ende, hvor du bor skal du regne med en årlig besparelse på omkring 1.000kr, hvorimod man i f.eks. København, hvor det er billigt, kan forvente omkring halvdelen, altså ca. 500kr.

Det er ligeledes heller ikke nemt at svare på, præcis hvornår du skal lukke for fjernvarmen. Du skal lukke for fjernvarmen, når du ikke har behov for, at din radiator skal være tændt. Det påvirkes naturligvis af mange ting. Bl.a. hvor godt isoleret dit hus eller lejlighed er, hvor følsom du er over for kulde osv. Det er meget individuelt, derfor skal du gøre det når du ikke længere føler behov for, at bruge varmekilder, som en radiator. sommerluk.dk har dog kommet med deres bud og sat en officiel dato, som hedder 15. maj. Det betyder ikke, at du SKAL lukke der – du bestemmer selv.