Overvejelser før man anskaffer sig en hund

Rigtig mange mennesker kunne godt tænke sig at anskaffe sig en hund, men hvad kræver det egentlig af dig som ejer? Det kræver at man har gjort sig nogle grundige tanker og planlagt nøje, hvis både hund og ejer skal have et fornuftigt samliv. Det er nogle gange noget som hundeejere undervurdere, hvilket især er rigtig synd for hunden, da det oftest er den som beslutningen går ud over. Hvis man derimod har gjort sit forarbejde, vil der komme mange glædelige oplevelse og positive ting i selskab med hunden. Jeg vil her i dette indlæg komme ind på nogle af de ting som man gøre klogt i at overveje, så man har gjort sig en ide om hvilket liv man kan tilbyde sin kommende hund. Det skal være slut med egoistiske beslutninger, impulshandlinger og fejlvurderinger, da det kun er med til at forringe hunden liv og i værste tilfælde deprimere hunden. Alt for mange hunde bliver omplaceres eller afleveret på hundeinternat, hvilket er frygtelig ærgerligt, hvis det kan undgås.

En af de første overvejelser man kan gøre sig bevidst omkring er ens økonomiske situation. Udover en masse dejlige oplevelser er der også en masse udgifter forbundet med anskaffelse af hund. Ofte flere end man lige budgettere med. Selve prisen på hunden ender med at blive peanuts ift. den samlede udgift gennem de 10-15 år. Man skal nemlig påregne udgifter til ting såsom hundeudstyr, vaccinationer, loppemidler, ormemidler, udstyr, hundefoder, træning, pleje, forskellige slags dyrelæge besøg, både de obligatoriske samt de uventede og sidst men ikke min ansvarsforsikring, som er lovkrav. Som man kan læse, løber det hurtigt op i mange penge. Man kan selvfølgelig godt nøjes med billigt dyrefoder og undgår de mest eksklusive varer, men selvom man prøver at vælge del skrabede løsning løber det hurtigt op.

Derudover er det også uhyre vigtigt at være realistisk omkring om man overhovedet har tiden til at være hundeejer. Hunde, har brug for selskab og bliver deprimeret af at være alene hjemme i for lang tid. Tid er også en forudsætning for at der kan skabes et stærkt bånd imellem ejeren og hunden. De trives bedst hvis de højest er alene hjemme i ca. 5 timer og gerne mindre. Det kommer selvfølgelig også an på hvilken race, der er tale om men det vil vi komme nærmere ind på. Der skal afsættes tid til motion, aktivering og generelt noget mental stimulering Derudover har den også behov for at blive soigneret, hundepelsen skal plejes. Der kan let gå 1 time om dagen på disse ting, udover selve samværet med hunden. Det er ikke lige alle som tænker på det inden de anskaffer sig en hund.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at kende sine begrænsninger og være optimistisk omkring at anskaffe sig en hund. Det kan godt være man er helt vildt varm på ideen lige nu og her, men man skal også tænke fremad. Selvom at man på nuværende tidspunkt tænker at man sagtens kan overskue alle gøremålene og det store ansvar som følger med, føles situationen bare helt anderledes når man rent faktisk står i den. I sær hvis man ikke har prøvet at være hundeejer før eller kommer fra en familie hvor der har været en hund. Hvis man stadig mener at kunne stå med ansvaret, så skal man selvfølgelig gøre det. Hav dog stadig i mente at hunderacer er forskellige og nogle hunde er meget mere krævende end andre.