Når du skal sælge din bolig, er det en stor fordel at vælge en ejendomsmægler med speciale i dit lokalområde for at gøre salget af din bolig nemmere >>
Sådan sælger du din bolig
Hvis du står over for at skulle sælge din bolig, er det fordelagtigt at kontakte en ejendomsmægler med lokalkendskab. Hvis du bor i nærheden af Blokhus, kan du med fordel vælge ejendomsmæglere fra det ejendomsmæglerfirma der hedder Ejendomsmægler Blokhus. Det første ejendomsmægleren vil gøre er at lave en vurdering af din bolig.
Her kigger ejendomsmægleren efter ting som beliggenhed, stand og markedssituationen netop nu. Disse tre parametre har stor betydning for hvor meget din bolig er værd og dermed hvordan salgsprisen skal se ud. Beliggenheden er vigtig for mange købere og det er dermed noget af det vigtigste for mægleren at vurdere. Dernæst er huset stand selvfølgelig også meget vigtig. Mægleren vil typisk få udarbejdet en tilstandsrapport for at få et godt overblik over husets stand. Til sidst skal markedssituationen generelt tages i betragtning.
Boligmarkedet går op og ned og dette smitter meget af på slagspriserne. I samarbejde med sælger vil ejendomsmæglerne udarbejde den perfekte salgspris.
Når salgsprisen er på plads, skal du som sælger bestemme hvilken måde du ønsker at sælge din bolig på. De fleste ejendomsmæglere tilbyder forskellige former for salg. Som sælger kan du vælge at spare på udgifterne ved selv at stå for fremvisning og annoncering. Det kan også være at du gerne vil have trygheden i at mægleren gør det hele for dig. Du skal altså bestemme i hvor høj grad du vil overlade salget til en ejendomsmægler og i hvor høj grad du selv vil være med inde over salget. Uanset hvad vil ejendomsmægleren tage dig med i salget, så du hele tiden ved hvad der sker.
Under og efter salget
Når du har valgt hvilken måde salget skal foregå på, skal du eller mægler i gang med markedsføring og fremvisninger. I samarbejde med mægler kan du få udarbejdet salgsmateriale, som vil præsentere din bolig bedst muligt. Ejendomsmæglerne har ofte et kæmpe køberkartotek, som du selvfølgelig som sælger kan drage stor nytte af. Ejendomsmægleren ved ofte lige præcis hvilke af deres købere der ville være relevante for din bolig.
Du kan selv sørge for at nå ud til potentielle købere samtidig med at mægler kontakter mulige købere. Herefter skal du i gang med fremvisninger og eventuelle Åbent hus arrangementer. Ved åbent hus har man god mulighed for at vise boligen frem til mange potentielle købere.
Når du en gang kommer i den fantastiske situation, at en køber viser interesse, skal der ofte indledes en forhandling. Mange købere ønsker enten en symbolsk nedsætning af prisen eller en højere nedsætning, hvis de ikke er enige i boligens pris. Denne forhandling sker ofte med købers mægler og din mægler som mellemmænd. Denne forhandling skulle gerne ende ud i en salgsaftale. Her kan ejendomsmægler sørge for en bankgaranti fra køber.
Ejendomsmægleren vil også sørge for at foretage en salgsafregning. Der skal udregnes en refusionsopgørelse som viser at du får udbetalt din del af ejendomsskatten, forbrugsafgifterne, fællesudgifterne og forsikringer. Disse udgifter står køberen normalt for.