Kviklån – hvad skal man vælge?

Lånemarkedet er stort, måske man endda kan tillade sig at kalde det gigantisk. Det betyder også, at der er rigtig mange tilbud i et noget uoverskueligt marked. Artiklen her skal hjælpe dig med at finde og vælge det kviklån der matcher dine behov.

Hvad er et kviklån

Lad os starte med at finde ud af hvad et kviklån egentlig er. Kært barn har nemlig mange navne og den oprindelige betydning af kviklån er ikke længere sådan som tingene hænger sammen. Oprindeligt har kviklån små lån, typisk var de ikke større end 15.000 kroner og godkendelsesprocessen var hurtigt. Deraf også navnet.

I dag er det lidt anderledes, primært fordi næsten alle lånemulighederne på nettet tilbyder hurtigt godkendelse. Hvor det førhen var beløbsstørrelsen er gjorde, at man kunne blive hurtigt godkendt, så er det i dag nogen automatiseret processer der tjekker registre over dårlige betalere der gør godkendelsen, også på de lidt større lån, kan gå rigtig hurtigt.

Rente og udgifter

Hvem vil ikke gerne have et billigt lån, altså lave renter og lave omkostninger. Det vil alle selvfølgelig gerne! Det man skal holde sig for øje i kampen om et billigt lån er, at nogen udbydere tilbyder rentefri lån, hvilket får det til at lyde meget billigt, men hvis man nærstudere omkostningerne ved disse lån, så opdager man hurtigt, at der er store stiftelsesomkostninger forbundet med lånene. Du finder en god mulighed for at sammenligne kviklån på spumanti.dk

Store dele af udgifterne på lånet er altså flyttet fra renterne over på stiftelsesomkostningerne. Det betyder kort sagt, at lånet kost det som det altså har kostet, prisen er bare skruet anderledes sammen end den var før.

I stedet for at have det store fokus på renten som mange forbrugere har, så skal man i stedet for skæve til det mere retvisende ÅOP, som er en forkortelse for årlige omkostninger i procent. Du tænker du sikkert hvad det så lige dækker over, så lad mig forklare det kort her.

Hvad er ÅOP

Hvor renten alene er en procent sat for de renteomkostninger der løbende bliver pålagt lånet, så er ÅOP en sammenregning af alle lånets omkostninger. Der tages altså både højde for stiftelsesomkostninger, renter og andre gebyr der påvirker den samlet pris på lånet. ÅOP er altså den perfekte rettesnor når man sammenligner lån.

Det betyder altså at du nu kan få et overblik over de billige lån på markedet, hvor du før kun havde et overblik over de lån med en billig rente, og som du lige har fundet ud af, så kan der være stor forskel på de 2 ting.