Linkbuilding har forandret sig. Læs om moderne linkbuilding her

Hjem » Linkbuilding har forandret sig. Læs om moderne linkbuilding her

Jimi Hove fra Online Marketing Bureauet ApS, som skriver det her indlæg, har arbejdet professionelt med linkbuilding i over 18 år. Hans egen guide til hvordan du laver lovlig linkbuilding i år 2021, og frem, kan du læse her: Lovlig linkbuilding

Men i den her guide hos Artikeldatabsen.dk vil vi forklare lidt mere om bevæggrundende bag.

I helt gamle dage indenfor SEO da brugte man meget artikeldatabaser, som den jeg skriver på nu. Der fandtes linkkataloger og man skrev på debatfora. Det tog en masse tid at skrive alle de indlæg, kommentarer og artikler men det virkede.

Senere begyndte man på de såkaldte spamblogs. Det drejede sig (og drejer sig om, fordi de er stadig meget aktive), at opkøbe et udløbent domæne som har en masse gode links der peger mod dit domæne, så laver man nogle seo-tekster til dette domæne, og så linker man til egne sider eller sider for ens kunder, hvis man er et SEO bureau

Men med tiden blev Googles algoritmer skarpere og skarpere og værdien af disse spamblogs blev helt fjernet på mange af disse sider. Undersøgelser har vist at op til 50% af alle spamblogs ingen SEO værdi har. Det vil sige at selvom du linker derfra til en anden side, så begynder det andet site ikke at ranke bedre. Overhovedet.

Men der er så stadig 50% tilbage af disse spamblogs som stadig virker. Det gør de dog ikke længe, da Googles algoritme som sagt udvikler sig med rekordfart, og da de ikke vil have at man snyder deres algoritme.

Fremtidens linkbuilding bliver så at skabe værdi til brugerne igennem guides, som der er her hos Artikeldatabasen.dk, eller på andre blogs og websites, hvor at det ikke er skjult reklame eller gamle domæner uden relevans for det der linkes til.

Man kan for eksempel give nogle råd om sit fag, som de råd jeg giver nu omkring linkbuilding, man kan fortælle gode historier fra sin branche, man kan fortælle historier fra sit privatliv eller man kan man lave såkaldt “newsjacking”, hvor at man stiller sig selv til rådighed for en journalist med hensyn til at komme med vinkler på en nyhedshistorie som trender lige nu i medierne.

Jeg, Jimi Hove, har selv lavet alle former for linkbuilding. Og jeg troede at det med at lave indhold der naturligt kunne skaffe dig links var nærmest umuligt, så derfor snød jeg også.

Men med tiden har jeg fundet ud af at det at snyde algoritmerne er det absolut sværeste.

Så mit helt basale tip til linkbuilding er at stoppe med den ulovlige del af, og komme i gang med at skabe værdi på internettet. Du kan starte med de tips jeg gav tidligere om at finde på historier. Lav en liste over dem. Med tiden bliver du markant bedre.

Og jo alle har en historie, faktisk så ER alle en historie.

Så kom du trygt i gang med lovliig linkbuilding allerede i dag.