Totalt uheldig fødselsdag

Jeg har lige haft fødselsdag og er blevet et år ældre. Det plejer man jo, når man har fødselsdag, så det er der såmænd intet spændende over. Jeg har dog lyst til, lige at skrive et par ord om optakten til min fødselsdag, som var lidt anderledes end den plejer.

Da jeg har meget skiftende arbejdstider og min familie og venner har det samme, så valgte jeg i år at invitere dem på forskellige tidspunkter. Det er også så hyggeligt at have gæster flere aftener i træk, i stedet for at have alle på én gang. Man når jo alligevel ikke at snakke med dem.

For ikke bare altid at byde gæsterne på det samme, som man får til alle fødselsdage, så ville jeg i år gerne servere pandekager med is. Jeg elsker simpelthen bare pandekager med is. Isen skulle selvfølgelig være hjemmelavet, så den lavede jeg nogle dage i forvejen og smed den i fryseren. Af en eller anden grund, kan jeg aldrig huske opskriften på pandekager, så den måtte jeg lige slå op. Jeg fandt denne side med opskrifter på pandekager.

Jeg bagte mange pandekager, så der var pandekager til alle aftener. De kan nemlig også fryses ned, og varmes op i ovnen.

Den første aften med gæster gik rigtig godt. Vi havde det rigtig hyggeligt. Da vi så småt skulle til at have lidt at spise, gjorde jeg pandekagerne klar (de var jo stadig friske og ikke frosset ned endnu). Isen skal jo lige have lidt ekstra tid til at tø op. Jeg tændte for ovnen og gik så ud i fryseren efter isen.

MEN PUHA, så var min fryser gået itu. Isen var dog stadig kold, men den var en anelse blød. Den var faktisk klar til at spise med det samme. Så jeg skyndte mig at gøre pandekagerne klare og så spiste vi ellers pandekager med is.

Men argh… nu skal jeg så have ny fryser. Den virker simpelthen ikke mere. Da jeg har en masse madvarer i fryseren som jeg ikke ville have ødelagt, så var gode råd jo dyre, en fredag aften kl. 20.00. Jeg holdt selvfølgelig låget lukket på fryseren, så så meget kulde som muligt kunne blive dernede, men det varer jo ikke evigt.

Til mit store held, så sagde mine gæster at jeg kunne låne en fryser af dem. De havde en ekstra fryser hjemme hos dem. Så da de kørte hjem, smuttede jeg og min bedre halvdel med, hentede fryseren og så hjem igen. Nu skulle fryseren jo bæres ind, sættes til og så køles ned. Vi kunne så sidde 1½ times tid, inden fryseren var så kold, at vi turde smide de frosne varer over i den.

Det blev en lang aften, som var meget tæt på at gå galt, men som blev reddet af nogle gode venner, som hurtigt lånte mig en ekstra fryser. Og da sikke et held, at jeg skulle ud og hente is på dette tidspunkt. Hvis der f.eks. var gået en uge (som der nogle gange godt kan gå), så var alle mine varer jo lige til at smide ud.

Der burde være en lov, der forbød frysere at gå itu.