Du kender det måske allerede? Du skal have overnattende gæster men ved ikke helt, hvordan du nu bedst får passet den overnattende gæst ind, når det er sovetid.
Et godt sted at starte er at kunne tilbyde en form for gæsteseng. Men en gæsteseng er ikke bare en gæsteseng. Derfor får du her 5 gode råd til, hvordan du vælger den rette gæsteseng for netop dig og dine gæster.
1. Kend markedet
Det danske sengemarked er stort og konkurrencepræget, og der er derfor meget stor forskel på, hvor gode de forskellige løsninger er.
Vi vil derfor anbefale dig at afsøge markedet grundigt, inden du vælger din gæsteseng. Dette kan du f.eks. gøre ved at gå direkte til forhandlerne. En anden – og ofte mere effektiv – løsning er dog at gøre din research på 3. parts sider:
… Der er flere sider på det danske marked, der gennemgår og sammenholder gæstesenge – Eksempelvis Sengeguiden.dk der har skrevet et indlæg på +3.500 ord, hvor de præsenterer deres bud på de 20 bedste gæstesenge på det danske marked.
2. Kend de forskellige typer gæstesenge
Efter du har fået en fornemmelse af markedet, er det vigtigt, at du tænker nærmere over, hvilke typer gæstesenge der findes, og hvad deres respektive styrker og svagheder er.
Kort fortalt findes der fire forskellige typer gæstesenge:
- Luftmadrassen: Den skrabede men dog funktionelle løsning, som du hurtigt kan finde frem, når behovet opstår.
- Fold-ud-sengen: Et skridt op fra luftmadrassen finder vi den foldbare seng, som du kan slå ud, når det bliver sengetid.
- Sovesofaen: Slår to fluer med et smæk – sofa og seng.
- Den rigtige seng: Til dig der vil forkæle dine gæster.
Hvilken type der er den rigtige for dig afhænger af dit budget, boligforhold og dine gæsters behov.
3. Kend dit budget
Du vil blive trukket mod de forskellige 4 typer gæstesenge, som vi beskrev i forrige afsnit, alt afhængigt af hvor stort dit budget er.
I den lave ender finder vi luftmadrassen, som typisk kan fås til 3-400 kr… Og i den dyre ende finder vi den rigtige seng, der typisk kan koste fra omkring 4.000 kr. og helt op på den gode side af 20.000 kr.
4. Kend dine boligforhold
Nogle typer gæstesenge egner sig bedre til din bolig end andre. Bor du i en lille studielejlighed, må du typisk “nøjes” med enten luftmadrassen, fold-ud-sengen eller sovesofaen.
Bor du derimod i en lejlighed med et dedikeret gæsteværelse, har du mulighed for at have en ekstra, rigtig seng her.
5. Kend dine gæsters behov
Vil du kunne huse din ældre, svagelige mor, som har særlige behov? (Eksempelvis som følge af rygproblemer). Så kan du blive nødt til at vælge seng derefter.
Hvor eksempelvis elevationssengen vil kunne opfylde de flestes behov, kan en luftmadras således godt give problemer for gæster, der ikke er unge og frejdige.
Den afsluttende bemærkning
Vi håber, at guiden her har været en hjælp til at komme nærmere, hvilken gæsteseng du skal ud at investere i. Held og lykke med jagten!