7 idéer til at opdatere din stue på et budget

Leder du efter idéer, så du kan opdatere din stue uden at bruge en formue? Så er du kommet det rette sted hen. Vores stuer er et af de rum, som de fleste bruger allermest i hjemmet. Det er her, vi slapper af, underholder, ser tv, nyder et godt glas vin og så videre.

Men hvis du designer en ny stue, og dit budget er stramt, hvor starter du så? Det er det, vi vil prøve at hjælpe dig med her. Hvis du leder efter mere inspiration til boligindretning, så tjek denne blog ud.

1. Omranger dine møbler

Inden du køber, skal du forestille dig, hvad du allerede har. Omrangering af layoutet kan give dig mulighed for at opdatere din stue uden at bruge nogen som helst penge. Så i stedet for at følge det samme traditionelle layout i din stue – sofabord i midten, sofaer skubbet op mod hver væg, tv i den ene ende – hvorfor ikke prøve noget mere interessant, som at trække dine møbler væk fra væggen; eller ved at bruge et kunstværk som omdrejningspunkt (frem for fjernsynet); eller endda bare at rydde op og rydde nogle møbler for at få stuen til at føles større.

2. Kig i dit eget hjem for idéer til stuen på et budget

Inden du blæser dit lille budget af på nye møbler og boligtilbehør, prøv først at kigge rundt i dit hus og se, om du kan låne noget fra andre værelser. Du vil måske opleve, at et møbel, der dvæler i dit soveværelse, ville fungere så meget bedre i din stue eller tage et kig på dit loft eller garage for at se, om der kunne bruges nogle forsømte stykker igen.

Et lille tip: Hvis du støder på et fantastisk fund, men det ikke helt matcher din eksisterende stue, vil maling af møbler bringe det i overensstemmelse med dit farvetema.

3. Tilføj noget grønt med husplanter

Planter er en let ting at tilføje til din stue. De tilføjer farve, form og (bogstaveligt talt) liv til et rum. Der er nogle gode steder, du kan købe billige planter og blomster af høj kvalitet. Større husplanter kan dog stadig være dyre, så for at skabe en illusion om, at dit rum er fyldt med masser af grønt, skal du arrangere grupper af små planter i forskellige højder.

4. Tro på den styrke maling kan give

En af de letteste idéer til at opdatere din stue på et budget er at få malet. Der er masser af god kvalitet, lavpris maling derude, men hvis du virkelig vil spare, kan du bare købe en lille spand og male bare en enkelt væg eller alkove for at give noget nyt liv til rummet.

5. Tilføj et fototapet

En god billig idé er at indarbejde et fototapet på en af væggene. Dette behøver ikke betyde, at du skal bruge rigtig lang tid på at lime et fototapet til din væg eller male en selv, du kan nemlig finde masser af store billeder og fototapeter, du bare kan lægge på få minutter. Plus fototapeter er gode, hvis du indretter et lejet hjem, da de ikke er så permanent som tapet eller maling.

6. Lav en billedvæg

En trend, der virkelig har fået fat, er en billedvæg en fantastisk måde til billigt at fylde en tom væg og give et værelse tiltrængt personlighed. Brug fotos, pladeomslag, udskrifter – du kan endda indramme stofafskæringer eller ekstra tapetstykker.

Et lille tip: Hvis du lejer din bolig og at hamre hundredvis af huller i væggen derfor ikke er en mulighed, er nano tape en god løsning eller gå med en billedhylde for minimal vægskade.

7. Udskift dine puder

Puder er et af de nemmest styk boligtilbehør, som du kan udskifte uden at bruge en formue. De fås i så mange forskellige størrelser, former, farver og teksturer. Et par nye puder kan være alt hvad din stue har brug for at føle sig opdateret.